avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... pot avea contract de munca daca infiintez ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

pot avea contract de munca daca infiintez intreprindere individuala?

ce reguli sunt pentru a deschide o interprindre individuala pt taxi? am intees ca cei care deschid asa ceva nu au voie sa isi "bage" carte de munca in cadrul inteprinderii, ci doar sa aiba angajati.
Cel mai recent răspuns: Vasile Butucaru Vasile , Mediator 19:54, 21 August 2011
de ce sa isi "bage" cartea de munca? oricum se platesc contributiile la sanatate si pensie.
Intreprinzatorul persoana fizica titular al unei intreprinderi individuale nu poate fi angajat al propriei I.I.

Intreprinzatorul persoana fizica titular al unei intreprinderi individuale este asigurat in sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale si are dreptul de a fi asigurat in sistemul asigurarilor sociale de sanatate si al asigurarilor pentru somaj, in conditiile prevazute de lege.

Pentru organizarea si exploatarea intreprinderii sale, intreprinzatorul persoana fizica, in calitate de angajator persoana fizica, poate angaja terte persoane cu contract individual de munca, inregistrat la inspectoratul teritorial de munca, potrivit legii, si poate colabora cu alte PFA, cu alti intreprinzatori persoane fizice titulari ai unor intreprinderi individuale sau reprezentanti ai unor intreprinderi familiale ori cu alte persoane juridice, pentru efectuarea unei activitati economice, fara ca aceasta sa ii schimbe statutul juridic dobandit potrivit legii.
nu mai trebui tinute carti de munca clasice, totul se va face electronic conform noii legislatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat la intrep.individuala marial marial am o intrep.individuala pe numele meu,pot sa ma angajez cu cim la ii? (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala - angajare dori89 dori89 As vrea sa imi deschid o II, dar am nelamuriri in legatura cu modalitatea in care as putea sa lucrez si eu la propria II. Din cate am inteles nu ma pot angaja ... (vezi toată discuția)
Angajare titular i.i. casandreea casandreea Se poate angaja titularul unei intreprinderi individuale in propria I.I.? Eu spun ca NU! (vezi toată discuția)