avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

cum pot sa divortez mai repede? sotia nu vrea sa-mi accepte divortul,eu locuiesc in strainatate si am o alta relatie,ea locuieste in Romania la mine acasa,deoarece nu are unde sa mearga,problema e ca avem si o fetita de 4 anisori,pe care o iubesc ca pe ochii din cap si pt care trimit bani la sotie,,m-am gandit foarte bine ca pentru fetita sa mai incercam,dar nu poti sta cu cineva pentru care nu simti nimic .i-am spus ca nu o scot afara din casa ,poate sa stea si tot nu vrea sa-mi accepte divortul.Va rog frumos sa-mi dati un sfat cum sa procedez sa divortez mai repede
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 23:36, 21 August 2011
ncercați serviciile unui mediator! poate se vor clarifica multe....
Ultima modificare: Duminică, 21 August 2011
rtek, utilizator
Avand in vedere ca exista si un minor nu puteti decat prin instanta de judecata si dureaza cateva termene.
Chiar daca sotia dvs. se opune divortului, actiunea va fi admisa in conditiile in care administrati probe din care sa rezulta ca relatiile de familie sunt grav si iremediabil vatamate si convietuirea dintre soti nu mai poate continua.
Avand in vedere ca locuiti in strainatate, aveti posibilitatea sa va angajati un avocat- procurator ( avocat pe care sa il imputerniciti printr-o procura speciala) atat pentru depunerea actiunii cat si pentru reprezentarea intereselor in fata instantei.
Va trebui de asemenea sa inmanati acestuia si dovezi privind resedinta din tara pe al carei teritoriu va aflati, dovezi ce sunt obligatorii a fi depuse la dosar in astfel de cazuri.
Va rog frumos sa-mi dati un sfat cum sa procedez sa divortez mai repede


Primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa introduceti o actiune in instanta pentru desfacerea casatoriei.
Un eventual acord de mediere ar presupune ca sotii sa fie de acord cu desfacerea casatoriei ,sa se inteleaga in ceea ce priveste toate celelalte cereri si sa nu aibe copii minori de incredintat.
Avand domiciliul in strainatate puteti fi reprezentat de un avocat in Romania pe baza unei procuri speciale. Practic, nu va trebui sa fiti prezent in instanta.
Ultima modificare: Duminică, 21 August 2011
ContSters84518, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort ionkiritza ionkiritza sunt casatorit de 20 ani. avem un copil de 19 ani. acum sunt in egypt si vreau sa divortez pe cat posibil repede. ei stiu ca am pe altcineva. sotia nu ... (vezi toată discuția)
Divort lucky65 lucky65 cine poate inainta actele de divort (vezi toată discuția)
Divort TESO TESO ce acte am nevoie ptr divort daca am o fetita de 1 an si mergem cu sotul impreuna sa depunem divortul?bunuri comune nu avem ce am avut a impartit deja noi ... (vezi toată discuția)