avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 172 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Impozitare si declaratii firme debutant
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Impozitare si declaratii firme debutant

Buna ziua! Am o firma debutant "-D" pentru tineri intreprinzatori de pana in 35 de ani. Stiu ca sunt obligata sa angajez minim 4 salariati pentru care sunt scutita la plata obligatiilor pentru salariati nu si pentru societate. S-a modificat ceva? Care este cadrul legislativ? Cum se declara in D112? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: sc monterey srl , Contabil 09:53, 23 August 2011
Nu sunteti obligata prin OUG 6/2011 sa angajati 4 salariati, ci beneficiati de scutire plafonata la CAS angajator (atentie, angajator) si fond de accidente de munca pentru maxim 4 salariati. Da, a aparut formularul actualizat al declaratiei 112. Se declara cu suma zero. La punctul B.1.1. alegeti motivul de scutire 3 (beneficiar OUG6/2011) si treceti la punctul 4 suma. Daca lucrati cu un program de contabilitate, totul se face automat dupa bifarea respectivei optiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sr -debutanta Constantinescu Liliana Constantinescu Liliana Buna ziua, am si o o problema referitoare la un SRL -Debutant cu declaratia 112, Am descarcat formularul de pe mfinante., si anagajatorul are deduceri la ... (vezi toată discuția)
Contributii srl - d lorip lorip Buna ziua, La un salariu brut de 500 lei, un SRL -D ce contributii plateste atat ca angajator cat si la angajati. Imi poate face cineva un calcul? Am vazut ... (vezi toată discuția)
Completare d112 pentru srl-d cu 6 salariati Angela Cerdeanu Angela Cerdeanu Buna tuturor! Cum calculez si ilustrez in D112 (trimestrial) contributiile angajatorului la CAS si Fd,risc si accidente pt 2 salariati.(cf OUG6/2011 ... (vezi toată discuția)