avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Factura de telefon neplatita
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Factura de telefon neplatita

buna ziua. am si eu o problema si nu stiu cum se va termina, asa ca am nevoie de putin ajutor. firma X avea 2 asociati. respectiva firma avea un abonament destul de mare la o firma de telefonie mobila, abonament care nu a mai putut fi platit timp de 2 luni si care a fost deconectat si reziliat automat de firma de telefonie, acestia din urma punand firma X sa plateasca si rezilierea(6 luni * valoarea abonamentului pe luna) ajungandu-se la suma de aproximativ 2200 lei. firma nu a putut achita deoarece nu prea mai mergea, ulterior unul din asociati decedand. Peste un an, firma X a primit o instiintare ca suma s-a dublat (acum fiind 4400 lei de plata) si daca nu se achita in termen de o saptamana se va actiona in instanta. Problema e ca asociatul nr 2 nu s-a mai ocupat de firma si traieste dintr-o pensie de 700 lei din care nu poate achita. Ce se va intampla in cazul acesta? Mentionez ca pe firma s-a cumparat un autoturism acum aproximativ 4 ani..daca are vreo importanta. Daca nu e platita datoria, se poate face puscarie pentru aceasta suma?! Va rog frumos sa imi raspundeti si mie, sunt foarte ingrijorata. O zi buna si o saptamana frumoasa.
Cel mai recent răspuns: mihaela_2289 , utilizator 17:53, 22 August 2011
Cine este administrator? Dvs.?
Autoturismul unde este?
Nu o sa ajungeti la inchisoare pentru o factura de telefon dar, ar trebui sa va uitati pe contractul de telefonie sa vedeti daca au dreptate cei care va cer sumele alea.
In plus, trebuie sa vedeti si ce se intampla in general cu sc-ul daca numai dvs. ati ramas asociat.
nu, nu sunt eu administratorul, respectivul doar m-a rugat sa ma interesez. cei de la firma de telefonie mobila au dreptate intr-un fel fiindca au bagat penalizarile de 0.5 % / zi, iar de la suma de 2200 lei in februarie 2010 s-a ajuns la aprximativ 4400 lei in iulie 2011. masina este la administrator. pot pune sechestru pe masina? sau unde se va ajunge cu aceasta datorie?!
multumesc pentru raspunsul prompt
si mai am intrebare daca nu deranjez prea mult. daca asociatul decedat a avut mostenitori care nu au deschis succesiunea in 6 luni si nu doresc sa deschida succesiunea, firma cui ramane si cum poate fi inchisa?! si mai ales, cum se anunta dupa mai mult de 6 luni de la deces ca mostenitorul nu doreste nimic?! se merge la notar sau decade din drepturi de succesiune automat dupa 6 luni?
In primul rand trebuie citit si contractul sa vedeti ce puteti face.
Daca nu plateste o sa fie dat in judecata si apoi se poate executa creanta.
In al doilea rand, trebuie citit statutul pentru a vedea ce au prevazut acolo ca se face in urma decesului unuia dintre asociati.
multumesc de raspuns.. totusi eu nu prea inteleg acesti termeni si nu stiu cum sa-i explic respectivului raspunsul dumneavoastra. cum se va executa creanta?ce se va intampla de fapt? si ce statut trebuie citit, de unde?! va rog sa nu va suparati pe mine si sper sa nu va deranjez.

Alte discuții în legătură

Neplata abonament orange mardare555 mardare555 Buna seara ! Acum 2 luni de zile verisorul meu ma rugat sa ii fac un abonament de internet la Orange , eu avand deja un abonament de 6 luni . Evident ca ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract telefon in caz de deces devilrebecca devilrebecca Buna ziua, as avea nevoie de un pic de ajutor. Bunicul meu a avut un abonament la o firma de telefonie ( telefon fix). Acum cateva luni din pacate a ... (vezi toată discuția)
Abonament cosmote miha_danna miha_danna Buna ziua! am si eu o problema. in 2007 mi-am facut un abonament la cosmote pe numele meu (ma angajasem la un partener cosmote si aveam anumite beneficii) pe ... (vezi toată discuția)