Buna seara ! Acum 2 luni de zile verisorul meu ma rugat sa ii fac un abonament de internet la Orange , eu avand deja un abonament de 6 luni . Evident ca abonamentul la internet avea sa il plateasca el iar eu sa mi-l platesc pe cel de telefonie . Toate buna si frumoasa pana acum 2 saptamani cand a plecat in Germania . Eu nu am de gand sa-i platesc lui abonamentul , am de gand sa imi platesc doar pe al meu , de telefonie , as dori sa stiu ce daca se poate ajunge la executare silita daca nu il platesc ?
Mai intai veti fi chemat la judecata, apoi ajungeti si la executare silita.
Contractul se va rezilia, veti datora sumele de pe facturi+ despagubiti+ penalitati adunate pana in ziua platii, apoi peste astea vin cgeltuielile de judecata , apoi si cele de executare. Cam astia sunt pasii, nu va recomand sa nu platiti.
Am inteles , multumesc ! Deci nu am nici o sansa sa scap de executarea silita ? Iar sumele for fi foarte mari presupun de ordinul zecilor sau sute de milioane ?
In general, companiile de telefonie mobila procedeaza astfel: dupa 3 luni de la neplata reziliaza contractul, apoi cesioneaza creanta catre o societate de recuperari creante. Iar aceasta societate va contacteaza in vederea recuperarii debitului. Puteti incerca o negociere cu societatea de telefonie, vedeti ce taxa ar solicita pentru rezilierea contractului.
Oricum, de o valoare mult mai mare decât va costa acum sa duceți contractul la capăt.
Luați cartela sau stick ce e, de la var și poate reusiti sa găsiti pe cineva sa îl preia.