as avea nevoie de un pic de ajutor. Bunicul meu a avut un abonament la o firma de telefonie ( telefon fix). Acum cateva luni din pacate a decedat. Avand in vedere ca nu mai am nevoie de acel abonament, am predat o copie xerox a certificatului de deces la firma de telefonie si o cerere de reziliere a contractului. Pe langa acestea le-am dat si toata aparatura inapoi care era in custodie.
Mai intai o functionara spunea ca trebuie platite vreo 400 Euro taxa pt ca contractul expira abia peste vreo 1 1/2 de zile. Alta functionara a spus ca este ok, ca trebuie platite facturile restante ( cam 50 Euro maxim) si cu aceasta este rezolvata treaba.
Acum am primit un plic in posta, unde firma imi cere factura restanta, plus o taxa pentru firma de recuperatori plus inca 180 Euro taxa pt ca am renuntat mai devreme la contract.
Acum imi pun intrebarea cat de legal este ce face aceasta firma? Avand in vedere ca exista legi, etc in Romania, mie nu imi vine sa cred, ca in cazul unui deces trebuie sa platesc asemenea penalitati pt acel contract. Este complet in ordine sa platesc acele datorii ramase, dar asa taxe in plus? Atunci puteam ori sa nu le spun nimic, sau sa nu le dau copie dupa certificat de deces, etc, daca tot sunt pusa in situatia ca trebuie sa platesc asa taxe.
dumneavoastra nu aveti de platit nimic daca nu figurati in acel contract. este suficient sa depuneti o copie (eventual legalizata ca sa nu faca discuti) dupa certificatul de deces, cu numar de inregistrare.
ce scrie in contract referitor la reziliere in urma decesului partii?
abia in momentul in care dezbateti succesiunea se poate indrepta firma de telefonie impotriva dvs.
cererea de reziliere nu isi are rostul, pentru ca defunctul nu o putea semna, deci nu este cazul unei rezilieri voluntare inainte de termen dar, in mod evident, firma va incerca sa obtina cat mai multi bani (chiar necuveniti) de la orice persoana dispusa sa plateasca.
Va multumesc!
Eu am depus o declaratie, ca bunicul meu a decedat si ca nu mai este nevoie de acel abonament de telefon. Am fost chiar cu originalul certificatului si si-au facut ei o copie.
Nu stiu acum sigur ce scrie in contract in caz de deces, nu il am la mine.
Dar in mod normal pe moment, eu personal nu ar trebui sa le platesc nimic si sa ii ignor? Dupa pararea mea este batjocura ce fac cu noi acum.
Sotia bunicului mai este in viata, dar m-am ocupat eu de acte, pentru ca este foarte batrana. Ar putea sa ii faca ei ceva greutati? Multumesc inca odata!
in cazul decesului abonatului, intervine forta majora asa cum se prevede in contractul de prestari servicii telefonie mobila. Restul se rezolva printr-o cerere la care se ataseaza o copie de pe certificatul de deces al abonatului care se transimite furnizorului de servicii telefonie mobila!