avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie suspendare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie suspendare

Bun ziua,

Am facut o comisie disciplinara, duoa ce in preealabil susspendas4em ctr de munca. S-a hotarat cioncedierea angajatilor. intrebare: acum fac incetarea suspendarii sau fac direct decizia de incetare a contractului de munca?Multumesc/
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:28, 22 August 2011
Conform codului muncii:
ART. 61 Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului in urmatoarele situatii:
a) in cazul in care salariatul a savarsit o abatere grava sau abateri repetate de la regulile de disciplina a muncii ori de la cele stabilite prin contractul individual de munca, contractul colectiv de munca aplicabil sau regulamentul intern, ca sanctiune disciplinara;
b) in cazul in care salariatul este arestat preventiv pentru o perioada mai mare de 30 de zile, in conditiile Codului de procedura penala;
c) in cazul in care, prin decizie a organelor competente de expertiza medicala, se constata inaptitudinea fizica si/sau psihica a salariatului, fapt ce nu permite acestuia sa isi indeplineasca atributiile corespunzatoare locului de munca ocupat;
d) in cazul in care salariatul nu corespunde profesional locului de munca in care este incadrat.
In cazul in care concedierea intervine pentru motivul prevazut la art. 61 lit. a), angajatorul poate emite DECIZIA DE CONCEDIERE numai cu respectarea dispozitiilor art. 263-268.
Atentie:
- Decizia de sanctionare se comunica salariatului in cel mult 5 zile calendaristice de la data emiterii si produce efecte de la data comunicarii.
- Comunicarea se preda personal salariatului, cu semnatura de primire, ori, in caz de refuz al primirii, prin scrisoare recomandata, la domiciliul sau resedinta comunicata de acesta.
- Decizia de sanctionare poate fi contestata de salariat la instantele judecatoresti competente in termen de 30 de zile calendaristice de la data comunicarii.
Eu i am facut o decize de suspendare a contractului de munca.Trebuie sa i fac si o decizie de incetare a suspendarii? Si dupa aia incetarea contractului de munca?
Ii faceti intai o decizie de incetare a suspendarii CIM si apoi decizia de concediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absente nemotivate hukviorel2005 hukviorel2005 buna ziua, la cate absente nemotivate i se va desface contractul de munca unui angajat? se face cu art 61 a ? in cazul in cat\\re nu i s-a descfacut ... (vezi toată discuția)
Suspendare contract peste 30 de zile AlditaP AlditaP Un sfat va rog! Azi se implinesc 30 de zile de cand contractul de munca mi-a fost suspendat pentru cercetare disciplinara. In urma cu 2 saptamani m-am ... (vezi toată discuția)
Temei legal in cazul parasirii locului de munca molly27 molly27 Avem o angajata,care si-a luat concediu fara plata 2 luni,dar nu s-a mai intors si nici vesti nu avem de la ea de atunci. Pe baza carei articol pot sa-i ... (vezi toată discuția)