avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... obtinerea cartii de identitate in Romania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

obtinerea cartii de identitate in Romania

Buna ziua. Va prezint urmatoarea speta: un cetatean indian se casatoreste in Romania cu un cetatean roman. In urma acestei casatorii poate cetateanul indian sa-si stabileasca domiciliul in Romania (domiciliul comun cu al sotiei) si sa obtina cartea de identitate romaneasca? Daca da, spuneti-mi va rog ce documente sunt necesare si care este procedura. Va multumesc din suflet
Cel mai recent răspuns: manuelle , utilizator 11:56, 22 August 2011
Cetateanu indian va primi dupa casatorie dreptul la REZIDENTA si o carte de rezident in Romania, doar dupa cinci ani poate aplica (solicita) cetatenia si cu putin noroc in 6-7 ani va deveni cetatean roman.
Ultima modificare: Luni, 22 August 2011
Augustin Zbora, Consilier juridic
mai este o problema: sotii (cetateanul indian si sotia sa romanca) au rezidenta in Italia. Casatoria s-a oficiat in Romania la Oficiul de stare civila de la domiciliul sotiei. Poate cetateanul indian sa aiba 2 rezidente: respectiv in italia si in romania?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibila dubla rezidenta? manuelle manuelle Un cetatean indian se casatoreste cu o romanca. Ambii soti au rezidenta obtinuta in Italia. Locuiesc, muncesc in italia. Au si un copil impreuna. Poate ... (vezi toată discuția)
Casatorie (romanca cu un albanez) clarasimulea clarasimulea v-as ruga sa-mi raspundeti la o intrebare: daca o romanca se casatoreste cu un cetatean strain, pe teritoriul tarii noastre, cat trebuie sa astepte cetateanul ... (vezi toată discuția)
Documentele necesare unui cetatean strain,casatorit cu o romanca,in vederea obtinerii cartii de identitate in romania liliana redai liliana redai Buna ziua, Ma adresez celor care au cunostinta despre acest subiect,cu rugamintea de a primi un reaspuns cat mai explicit. Prietena mea,rezidenta in ... (vezi toată discuția)