avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Citire contoar lumina
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Citire contoar lumina

Buna ziua

As dori sa stiu daca sunt obligata sa primesc in curte pt citirea contoarului pe cel trimis sa faca asta.
Eu am cont pe net si in fiecare luna dau indexul on line,dar cel care vine sa citeasca imi spune ca sunt obligata sa il las in curte sa citeasca el.Eu nu vreau sa il primesc pt. ca mereu vine beat si ma deranjeaza felul in care vorbeste,mai exact "da de ce nu platesc factura la el,ca el se deplaseaza degeaba,cand ii plateam factura nu imi dadea restul cat trebuia,spunea ca trebuie sa bea si el ceva ca nu degeaba merge atat drum.
Saptamana trecuta eu am fost la munte,cheia de la poarta a avut-o varul meu care sta langa mine,el a spus ca vrea sa citeasca contoarul si ca are o citatie sa imi opreasca lumina pt. ca in urma cu 3 luni nu i-a dat mama voie in curte sa intre sa citeasca.
Intrebarea mea este daca el are voie sa intre pe proprietate in lipsa mea sau daca sunt acasa sunt obligata sa il las in curte.
Nu stiu daca am postat la sectiunea care trebuie,rog moderatorii sa mute.
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 14:55, 22 August 2011
Aveti obligatia sa lasati persoana imputernicita sa citeasca indexul periodic (la 3 luni) pentru a ajusta consumul dat de dv. si cel real.
In privita comportamentului persoanei puteti depune o sesizare la furnizorul serviciului (se poate face si online).
pneagu a scris:

Aveti obligatia sa lasati persoana imputernicita sa citeasca indexul periodic (la 3 luni) pentru a ajusta consumul dat de dv. si cel real.
In privita comportamentului persoanei puteti depune o sesizare la furnizorul serviciului (se poate face si online).

Daca eu nu sunt acasa,el poate intra fara sa fiu de acord?Eu pot spune ca mi-a disparut ceva din curte sau din casa si il pot acuza pe el.
Nu am fost niciodata impotriva sa intre cineva sa citeasca contoarul gazelor sau al luminii doar ca nu sunt de acord sa mai intre aceasta persoana,mai ales in lipsa mea,iar el vine in fiecare luna,nu la 3 luni.
Daca nu sunteti acasa si nu este cineva sa permita accesul vi se aplica un consum estimativ cu perioada anului anterior urmand ca la urmatoare citire sa se faca regularizarea. Persoanele delegate sa citeasca contoarele de energie electrica nu au dreptul de a intra pe propietate fara aprobarea propietarului sau a unui imputernicit de acesta (dar propietarul are obligatia sa-l lase pe reprezentantul furnizorului sa-si faca meseria). Citirea se face la 3 luni. Daca nu ii lasati sa citeasca periodic (nefiind acasa) va factura un consum estimat care nu v-ar satisface.Verificati la furnizorul de servicii perioada de citire si depuneti si sesizarea impotriva comportamentului actualului reprezentant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citire contor bloc stela chelner stela chelner Buna ziua Cine are obligatia sa citeasca si sa comunice catre societatea care furnizeaza apa rece la bloc , consumul de apa . Pe lista de plata a ultimilor ... (vezi toată discuția)
Cez romania ildor64 ildor64 Buna ziua. O problema cu CEZ Romania In luna noiembrie am fost deconectat de la reteaua de alimentare cu energie electrica. Pentru factura de recalculare ... (vezi toată discuția)
Supraindexare consum nereal distrigaz Cabinet de avocat Serni Viviana-Carmen Cabinet de avocat Serni Viviana-Carmen Buna, tuturor, Ce cale juridică am împotriva Distrigaz care m-am supraindexat cu consumul pe un an aferent unei luni cu prilejul schimbării contractului de ... (vezi toată discuția)