avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... citire contor bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

citire contor bloc

Buna ziua
Cine are obligatia sa citeasca si sa comunice catre societatea care furnizeaza apa rece la bloc , consumul de apa . Pe lista de plata a ultimilor luni s-au distribuit cite 3mc de apara rece in plus. Din ultima verificare la ian 2019 s-a constatat ca societatea de apa a adaugat 50mc la facturare peste contor.
administratorul sustine ca firma de apa citeste si factureaza pe proprie raspundere. Este corect?
Cel mai recent răspuns: Bloc Expert , Administrator imobile 17:56, 4 Martie 2019
Bună ziua. Pe factură, este trecută următoarea dată a citirii. Admin. este obligat să participe la citirea contoarului. Cine a constatat diferenţa la citire?? Dacă nu sînt pierderi după contor, este abuz şi se pote lăsa cu judecată.
Lasati-va de sfaturi dintr-astea, cu este abuz şi se pote lăsa cu judecată.

Pe langa faza ca admi-ul este "fazan", in sensul ca nu va poate explica ce este cu aceste diferente , mai ales in luna ianuarie a fioecarui an, nici dvs. proprietarii nu va cunoasteti drepturile in acest caz, precum si obligatiile in alte cazuri - cu referire la debitori.

Asadar, as. prop. are incheiat un contract de furnizare apa-canal cu un furnizor din localitatea dvs. Ei, in acel contract trebuie sa fie stipulat data citirii contorilor, data facturarii, data scadenta, precum si alte informatii.
Pe de alta parte, furnizorul isi cam respecta o data de citire pentru fiecare asociatie +/- zilele de sambata si duminica, si a sarbatorilor legale - mai ales in luna decembrie care au fost, slava Domnului astfel ca in ianuarie ac cantitatile de pe contor au fost mai mari, intelegeti, da?
Toate acestea trebuia sa vi le explice admin-ul - daca stie, daca nu, asta este, va baga in ceata.
Sunt aproape convins ca dupa citirile din februarie (la noi au fost efectuate deja si am si observat ca sunt mai mici decat cele din IAN. 2019, astfel incat, o sa aveti cantitati mai mici pe lista de plata decat o sa raportati dvs.
La noi si cred ca si prin alte parti, furnizorul "citeste" prin radio si nu trebuie sa fie admin-ul sau presedintele de fata. Daca se constata ca la un bloc/scara s-a sarit calul, se merge si se verifica vizual, dar va spun ca in ultimii 5 ani nu am avut asemenea situatii. Ca sa fiu cinstit cu dvs. am avut totusi o situatie care ne-a scos peri albi, aveam o pierdere intr-un subsol pe care nu o puteam vedea deoarece spartura era dupa un perete din beton si pierderea pleca direct intr-un canal colector. In fine s-a depistat , s-a reparat si de atunci diferentele au ajuns sa fie de +/- 0,06 mc/pers. ceea ce este foarte bine.
Va doresc mult succes!
Va multumesc foarte mult. Am solicitat factura pe luna ianuarie. Nu est trecuta data urmatoarei citiri. Are data scadentei si perioada de consum si mod de stabilire consum : conform anexa. Numai ca index nou minus indeex vechi este cu 50mc mai mic decit cel trecut in factura!
Obligatia administratorului trebuie trecuta in contract sau exista un act normativ in acest sens.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In contract, administratorul este nimeni cu majuscule....
Furnizorul discuta cu entitatea As. prop.... . La semnatura poate fi, eventual presedintele care functiona la data semnarii contractuilui, dar si aceste poate fi schimbat in urmatoarea perioada. Adevarul este ca la schimbarea conducerii, as. prop. este obligata sa comunice furnizorilor numele si prenumele noului presdeinte.
Incercati sa lecturati si factura urmatoare si sa fie in sensul celor aratate de mine mai sus, daca nu, "sapati" in continuare!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În contractul pe care îl are admin.,se poate specifica şi asistenţa la citirea contoarelor apă şi electrica. Apa Nova are pe factură, următoarea citire. De regulă la aceiaşi dată din lună.

Alte discuții în legătură

Incarcare factura apa si canal antonela antonela Buna, la toata lumea. Am o speta interesanta, si solicit si parerea dvs. Intr-un bloc de apartamente, proprietarii au primit facturile la servicii comunale, ... (vezi toată discuția)
Consumuri ar ac mdDentist mdDentist Factura de apa rece aduce si apa rece pentru apa calda. Si data citirii. Din cate stiu, apa calda o citeste RADET pentru ca au o cutie cu un giga-calorimetru ... (vezi toată discuția)
Consum pausal adela c adela c buna. problema mea este urmatoarea: In luna ianuarie cand s-a citit contorul la apa nu am fost gasita acasa(luna in care se si platea taxa de citire), ... (vezi toată discuția)