avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... citire contor bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

citire contor bloc

Buna ziua
Cine are obligatia sa citeasca si sa comunice catre societatea care furnizeaza apa rece la bloc , consumul de apa . Pe lista de plata a ultimilor luni s-au distribuit cite 3mc de apara rece in plus. Din ultima verificare la ian 2019 s-a constatat ca societatea de apa a adaugat 50mc la facturare peste contor.
administratorul sustine ca firma de apa citeste si factureaza pe proprie raspundere. Este corect?
Cel mai recent răspuns: Bloc Expert , Administrator imobile 17:56, 4 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Apar de foarte multe ori situatii cand furnizorul nu poate citi contorul si atunci se pune un index estimat. De exemplu, se poate intampla ca peste caminul respectiv sa fie o masina parcata sau iarna sa fie zapada.
Astfel de diferente se pot regla foarte usor prin dialog civilizat, intre asociatie si furnizor.
Din pacate, in tara asta, nu prea mai exista dialog, civilizatie nici atat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incarcare factura apa si canal antonela antonela Buna, la toata lumea. Am o speta interesanta, si solicit si parerea dvs. Intr-un bloc de apartamente, proprietarii au primit facturile la servicii comunale, ... (vezi toată discuția)
Consumuri ar ac mdDentist mdDentist Factura de apa rece aduce si apa rece pentru apa calda. Si data citirii. Din cate stiu, apa calda o citeste RADET pentru ca au o cutie cu un giga-calorimetru ... (vezi toată discuția)
Consum pausal adela c adela c buna. problema mea este urmatoarea: In luna ianuarie cand s-a citit contorul la apa nu am fost gasita acasa(luna in care se si platea taxa de citire), ... (vezi toată discuția)