avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cununie civila cu cetatean francez
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cununie civila cu cetatean francez

va rog sa-mi spuneti care sunt actele necesare pentru cununie la primarie cu cetatean francez, sotia cetatean roman, multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 15:42, 23 August 2011
Sunt acele acte cerute de legea locului unde se incheie casatoria. Pentru situatia in care aceasta se incheie in Romania, este nevoie de actele de identitate, certificatele de nastere,, cerere tip, document medical (certificat medical) eliberat de o institutie medicala autorizata, prin care sa se ateste ca viitorii soti nu au probleme medicale care sa ffaca imposibila incheierea casatoriei (inclusiv existenta discernamantului). Alte detalii le puteti obtine chiar de pe site-ul Primariei unde se va incheia casatoria - Serviciul de Stare Civila, unde puteti gasi si un nr. de telefon de contact, pentru situatia in care doriti si alte informatii.
Buna ziua !
In masura in care doriti sa va casatoriti in Romania, detalii puteti obtine de la primaria domiciliului / resedintei viitoarei sotii (cetatean roman) , aceasta fiind institutia care va inregistra casatoria (prin structurile specializate) . In afara documentelor cu caracter general enumerate de colegul @zaharia65_2 , aveti nevoie si de alte documente prevazute de art. 42 si urmatoare ale HG nr. 64/2011, pentru aprobarea Metodologiei cu privire la aplicarea unitara a dispozitiilor in materie de stare civila .
Este putin probabil sa primiti toate informatiile necesare prin telefon ...
Sa fie intr-un ceas bun !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buletin - reinnoire / expirare inainte de cununia civila - informatii sorinslavic sorinslavic Buna ziua, As avea o cerere mai speciala. Intreb in numele viitoarei mele sotii. In Iulie avem nunta. In Aprilie ii expira buletinul (deja suntem in ... (vezi toată discuția)
Casatorie intre un cetatean roman si o basarabeanca dselepco dselepco Buna ziua! Sant cetatiana al Republicii Moldova, an prezent ma aflu an Italia. De 3 ani traesc cu roman si am hotarat sa ne casatorim si sa ne mutam cu taraiul ... (vezi toată discuția)
De 4 ani incerc sa ma casatoresc cu un cetatean indian dar nu reusesc danatajj danatajj De 4 ani incerc sa ma casatoresc dar situatia a fost foarte complicata si nu am reusit.prietenul meu este din india..de curand a obtinut acte in italia ... (vezi toată discuția)