claudia91 a scris:
buna ziua,am o nelemurire in legatura cu un procesc.mai exact mama mea este data in judecata de bunica mea pt o mostenire.a venit acasa o citatie si acum mama trebuie sa faca o intimpinare.are nevoie de un avocat? daca nu isi pune un avocat primeste unul din oficiu?se poate apara singura in acest caz? va multumesc anticipat.
1. Din oficiu nu poate primi un avocat ...
2. Exista posibilitatea sa primeasca un ajutor public judiciar , in baza OUG nr.51/2008, si anume:
Art. 8
(1) Beneficiaza de ajutor public judiciar in formele prevazute la art. 6 persoanele al caror venit mediu net lunar pe membru de familie, in ultimele doua luni anterioare formularii cererii, se situeaza sub nivelul de 500 lei. In acest caz, sumele care constituie ajutor public judiciar se avanseaza in intregime de catre stat.
(2) Daca venitul mediu net lunar pe membru de familie, in ultimele doua luni anterioare formularii cererii, se situeaza sub nivelul de 800 lei, sumele de bani care constituie ajutor public judiciar se avanseaza de catre stat in proportie de 50%.
Cererea de acordare a ajutorului public judiciar se adreseaza instantei competente pentru solutionarea cauzei in care se solicita ajutorul.
3. Daca crede ca se poate descurca singura in litigiu, atunci nu este nevoie de angajarea unui avocat.