avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... am nevoie sau nu de un avocat ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

am nevoie sau nu de un avocat ?

buna ziua,am o nelemurire in legatura cu un procesc.mai exact mama mea este data in judecata de bunica mea pt o mostenire.a venit acasa o citatie si acum mama trebuie sa faca o intimpinare.are nevoie de un avocat? daca nu isi pune un avocat primeste unul din oficiu?se poate apara singura in acest caz? va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:30, 22 August 2011
Depinde foarte mult ce anume se solicita.
Se poate ajunge la inlaturarea unora dintre mostenitori...
De cate ori am avut un astfel de proces si partea adversa nu a avut avocat nu a avut nicio sansa...nici macar cu ajutorul...mai mult sau mai putin activ al instantei...( care chiar sunt active...in astfel de situatii...adica sunt numai ochi si urechi...si incearca sa te ,,prinda")
Nu se stie niciodata...fara a se vedea actiunea.

Mai poate exista si situatia in care sa fie vorba de o posibila lotizare, expertize, etc.

Pentru cei care au dreptul la baza pare simplu dar sa stiti ca dreptul poate sa fie foarte complicat pentru cei care nu au habar...
Nu mai vorbesc de cazul in care ar pierde tot...desi ar fi avut cumva dreptul...

indicat ar fi sa-si angajeze avocat intrucat e nevoie de aparare juridica calificata pt a-si face apararile in instanta.
athe a scris:

indicat ar fi sa-si angajeze avocat intrucat e nevoie de aparare juridica calificata pt a-si face apararile in instanta.

Chiar asa? ... eu pot sustine contrariul ...

:offtopic: Interventie Moderator
Revin cu rugamintea la dvs de a nu mai posta raspunsuri telegrafice astfel incat sa duca la o confuzie a persoanei despre care prblema se discuta in topicul respectiv.

Freeelis, sa stiti ca o asemenea exprimare se foloseste si de instante.
Ba mai mult, chiar si in jurisprudenta CEDO am intalnit motivari in acest sens.
Adica: ,,a beneficiat de aparare calificata".

De aceea, nu este chiar gresit.;)

Este insa adevarat ca oamenii se pot apara si singuri fara avocat.Dar...depinde de la proces la proces.

Dupa parerea mea, este foarte important pentru partea din proces sa stie la ce riscuri se poate expune daca nu depune intampinare.Poate avea probleme cu decaderea din probe, etc...
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Freeelis, sa stiti ca o asemenea exprimare se foloseste si de instante.
Ba mai mult, chiar si in jurisprudenta CEDO am intalnit motivari in acest sens.
Adica: ,,a beneficiat de aparare calificata".

De aceea, nu este chiar gresit.;)

Este insa adevarat ca oamenii se pot apara si singuri fara avocat.Dar...depinde de la proces la proces.

Dupa parerea mea, este foarte important pentru partea din proces sa stie la ce riscuri se poate expune daca nu depune intampinare.Poate avea probleme cu decaderea din probe, etc...

:offtopic:
Claudiu, eu m-am referit la alt aspect al postarii si nicidecm nu m-am legat de formulare ... despre ce am scrsam putea posta foarte multe argumente ... decat sa scriu un mesaj doar de dragul postarii mai bine citesc si nu este pentru prima data cand observ aceste lucruri pe intreg Forumul ...una este sa se scrie ca a ”benefciat” si alta este sa se scrie ca ”este nevoie ...” ...
Nu vreau sa continui discutia pentru ce am postat ... :closedtopic:

Ultima modificare: Luni, 22 August 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral dianab77 dianab77 In cardrul unui partaj succesoral dupa bunica mea, avocatul partii adverse a mentionat cum ca nu as mai avea dreptul la succesiune deoarece a trecut mai mult ... (vezi toată discuția)
Litigiu loc de munca Alex.D Alex.D Buna ziua. Am primit o cerere de chemare in judecata pentru un litigiu de munca ce a avut loc acum 1an.Nu dispun de multi bani si e prima oara cand patesc asa ... (vezi toată discuția)
Ajutor judiciar ContSters410033 ContSters410033 Buna ziua,mi a fost deschis un proces si nu am bani.cum e procedura spre s beneficia de ajutor public si avocat din oficiu si in ce măsură cu unul pot si ... (vezi toată discuția)