avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate retrasa
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate retrasa

Buna ziua,
Am fost beneficiar de pensie de invaliditate,grad II si ulterior grad III. Anul acesta in aprilie mi s-a prelungit pensia pentru inca un an tot grad III insa ulterior am fost rechemat in fata comisiei de expertiza. Nu mi s-a comunicat motivul acestei reexaminari in urma careia mi-a fost retrasa pensia de boala incepand cu 1/08/2011. Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1) Cum pot afla de ce am fost chemat la reexaminare (banuiala mea fiind ca cineva a avut interese si desi bolile mele nu sunt inchipuite si numai pe hartie comisia a decis ca sunt apt de munca)
2)Cum se platesc pensiile de boala, ma refer la modul de plata: pe luna in curs sau pe luna anterioara efectuarii platii? In luna august pe ce luna sunt acordate drepturile banesti, pe iulie sau pe august?
3) Care sunt caile legale de atacare a acestei decizii?(Am depus deja o contestatie la casa judeteana de pensii si astept un raspuns)
In speranta ca am fost destul de clar astept raspunsul Dumneavoastra si va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:23, 3 Septembrie 2011
Din raspunsul de la casa de pensii veti afla daca in urma reexaminarii medicale nu vi s-a mai acordat grad de invalditate deciza in acest sens trebuie sa va fie comunicata si o puteti contesta in termen de 30 de zile la Tribunal
Multumesc pentru raspuns, imi poate raspunde cineva si la celelalte doua intrebari?
Ma intereseaza in principal modul de plata al pensiei pentru ca in august eu nu am mai primit pensia desi stiam ca se plateste pentru luna iulie. Ma insel?
1. Pensiile se platesc in fiecare luna pentru luna in curs.
2. Adica in iulie ati primit pensia pentru luna iulie.
In cat timp ar trebui sa primesc un raspuns de la casa de pensii? A trecut mai bine de o luna si inca nu am primit nimic.
Din Legea 263/2010:

Art. 150
(1) Comisia Centrala de Contestatii si comisiile de contestatii care functioneaza in cadrul Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Administratiei si Internelor si Serviciului Roman de Informatii sunt organisme de verificare, care examineaza si hotarasc asupra deciziilor de pensie emise de casele teritoriale de pensii, respectiv de casele de pensii sectoriale si urmaresc aplicarea corecta a legislatiei referitoare la pensiile publice.
...
(3) In solutionarea contestatiilor, Comisia Centrala de Contestatii si comisiile de contestatii care functioneaza in cadrul Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Administratiei si Internelor si Serviciului Roman de Informatii adopta hotarari.

(4) Termenul de solutionare a contestatiei este de 45 de zile de la data inregistrarii acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie decizia pensionare NiculaeB NiculaeB din 18 ani grupa ll mi se ia in calcul doar 12, pe motiv ca in perioada cand am fost sef de compartiment ctc , AQ nu beneficiez de grupa ll.Mentionez ca in CM ... (vezi toată discuția)
Competenta de solutionare Pilu Pilu Buna ziua, as avea o rugaminte, daca ma poate sfatui cineva: Am solicitat in scris Casei sectoriale de pensii a MAI sa-mi recalculeze pensia, in sensul de a-mi ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas student cantorcorina cantorcorina Fiul meu,student in anul 2 ,beneficiaza de pensie de urmas de cand tatal lui a decedat. in cazul in care se angajeaza,mai beneficiaza de aceasta pensie pana ... (vezi toată discuția)