avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Cum pot deveni profesor?
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Cum pot deveni profesor?

am absolvit facultatea de psihologie, specializarea asistenta sociala. am absolvit modulul psihopedagogic in timpul facultatii. pe certificat scris k am absolvit Departamentul pentru pregatirea personalului didactic, nivel 1. V arog sa imi spuneti care sunt demersurile de a deveni profesor, sau ce naume pot face cu acest certificat. :sorry: multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 19:04, 22 August 2011
Certificatul va permite incadrarea in invatamant. Fara el nu puteti sa va depuneti dosarul pentru concursul de titularizare (daca s-o mai organiza) sau ati fi platita ca necalificat.
Nu este foarte simplu - va trebui sa va inscrieti la un concurs care ''doboara'' multi aspiranti chiar si la posturi de suplinitori, nu mai vorbesc de titlul de profesor care este si mai greu de obtinut.
Pe pagina Inspectoratului Scolar Judetean al localitatii de unde sunteti veti gasi cu siguranta Metodologia de organizare a concursurilor de ocupare a posturilor didactice sau catedrelor vacante din unitatile de invatamant preuniversitar de stat si perioadele in care se sustin concursurile. Trebuie sa depuneti o cerere de nscriere la concurs in care veti preciza disciplina de concurs i specialitatea postului didactic pentru care optati.

O idee despre ce inseamna inscrierea la concurs si desfasurarea acestuia va puteti face citind, de exemplu, pagina Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui:

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare calificat si necalificat bodo4u bodo4u Am terminat o facultate de teologie de 4 ani fara modulul psihopedagogic (deoarece nu mi s-a dat voie de catre facultate, cei de la pastorala nu au voie sa ... (vezi toată discuția)
Cumul(plata cu ora) Angela Radu Angela Radu Buna ziua, sunt profesor de invatamant prescolar, gradul II, si doresc sa stiu daca pot obtine cumul(plata cu ora), avand in vedere ca postul respectiv, a fost ... (vezi toată discuția)
Titularizare la nivelul scolii Albert35 Albert35 Supun atentiei dumneavoastra problema tutularizarii la nivelul unitatii de invatamant... Sunt profesor de informatica cu o vechime efectiva in invatamant ... (vezi toată discuția)