avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune

Buna ziua
Tatal meu a cumparat o casa in anul 1985 in localitatea Comisani DB avand si un teren in spatele casei de 3500m . Pe casa are acte si pe terenul din spatele casei nu are nici o chitanta sau alte acte pt ca atunci nu se puteau face .L am lucrat in arenda timp de 20 ani dar fara contract de arendare .IL pot castiga in instanta terenul pe baza unor martori?:)
Cel mai recent răspuns: Gabriel Trifu , Avocat 23:09, 22 August 2011
Nu se poate invoca uzucapiunea de 10-20 de ani pt ca nu aveti just titlu. Iar cea de 30 de ani mai aveti putin de asteptat.
Da, daca nu are just titlu nu are sanse pe uzucapiunea de 20 de ani.
Discutia s-ar putea relansa daca ar fi vorba de 30 de ani...
Parerea mea este ca aveti destul de multe sanse. As dori totusi sa stiu care este in realitate situatia juridica a terenului.
Cred ca puteti cere ordinul prefectului.
platiti impozit pe numele dvs/?

Alte discuții în legătură

Uzucapa ioanavasileteodora ioanavasileteodora Buna ziua! As vrea sa cunosc mai multe lucruri despre termenul de \"uzucapa\" si legile cere se aplica in acest caz. Mama mea foloseste si ingrijeste un teren ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune 30 de ani - detentie precara guest1001 guest1001 Pot sa invoc impotriva reclamantului detentia precara daca adevaratul proprietar a primit corespondenta pe adresa la care reclamantul invoca uzucapiunea de 30 ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea- se mai aplica? DeanRomy DeanRomy Am niste rude care folosesc un teren al primariei de peste 30 de ani. Folosintza a fost neintrerupta si netulburata in aceasta perioada. Acum 15 ani tatal lor ... (vezi toată discuția)