avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune 30 de ani - detentie precara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune 30 de ani - detentie precara

Pot sa invoc impotriva reclamantului detentia precara daca adevaratul proprietar a primit corespondenta pe adresa la care reclamantul invoca uzucapiunea de 30 de ani?

Mentionez ca aceasta corespondenta este timbrata, datata si stampilata de Posta Romana, este pe numele adevaratului proprietar si este in posesia lui (adica i-a fost inmanata tocmai de cel ce invoca acum uzucapiunea de 30 de ani)
Ultima modificare: Vineri, 3 Decembrie 2010
guest1001, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 20:32, 3 Decembrie 2010
Dvs. ce calitate aveti?
De principiu nu are nici o treaba corespondenta cu uzucapiunea, iar detentia precara nici atat.
Dati mai multe detalii ca nu se intelege despre ce e vorba.

X cheama in judecata pe Y si cere sa i se recunoasca dreptul de proprietate asupra imobilului deoarece indeplineste conditiile pentru uzucapiunea de 30 de ani.

Cu toate acestea constat un viciu al posesiei si anume precaritatea, ingaduinta proprietarului.

Se poate dovedi ingaduinta proprietarului prin corespondenta acestuia la adresa respectiva? Practic, adevaratul proprietar a primit corespondenta la adresa respectiva iar cel ce invoca acum posesia neviciata a inmanat aceasta corespondenta proprietarului.

Parerea mea e ca lipseste elementul psihologic de a stapani pentru sine.

Astept mai multe sfaturi de la voi
...in cazul prezentat eu vad mai ales reaua-credinta a posesorului care stie cine este adevaratul proprietar insa in acest caz reaua/buna credinta nu e relevanta...
Daca este vorba de detentie precara nici in 80 de ani acesta nu poate uzucapa.
Trebuie lamurita problema daca este sau nu detentor precar respectivul.

avocat Claudiu Lascoschi
Daca e sau nu detentie precara tocmai asta intrebam si eu.
Cred ca intrebarea mea e clara ca lumina zilei. Se poate considera corespondenta catre proprietarul adevarat, stampilata si datata si in posesia proprietarului o dovada suficienta pentru a dovedi ca posesia reclamantului e precara?

Alte discuții în legătură

Uzucapiunea- se mai aplica? DeanRomy DeanRomy Am niste rude care folosesc un teren al primariei de peste 30 de ani. Folosintza a fost neintrerupta si netulburata in aceasta perioada. Acum 15 ani tatal lor ... (vezi toată discuția)
Posesia ana cristea ana cristea Bună. E prima dată când scriu. Vă rog lămuriţi-mă şi pe mine, se poate stabili o corespondenţă între posesia utilă şi posesia de bună- ... (vezi toată discuția)
Posesorul law_and_order law_and_order salut, eu sunt noua aici deci daca nu am pus intrebarea unde trebuia va rog sa ma scuzati. In momentul de fata invat pentru o restanta la civil - drepturile ... (vezi toată discuția)