avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNE

Bunicul meu a decedat urmasii lui fiind sotia, fiica si fiu (decedat inaintea bunicului) de la care urmasi suntem eu cu sora mea. Apartamentul in cauza este jumi-juma pe bunicu si pe bunica. Relatiile intre noi s-au stricat si vreau sa deschid succesiune impreuna cu sora mea. Daca nu deschidem si bunica da partea ei fiicei cu contract de intretinere cu vanzare, dupa moartea ei, noi surorile(nepoate) mai avem parte din apartament?
Daca nu vrem sa semnam la vanzare ne pot obliga?
Cel mai recent răspuns: oli-m , utilizator 11:50, 23 August 2011
Bunica are dreptul sa vanda numai cota parte ce-i apartine. Daca vinde, dvs nu mai aveti nici-un drept asupra acestei cote parti, ramaneti proprietari numai pe ceea ce va revine de la bunicul dvs.

Bunica nu poate sa vanda singura intredul apartament deoarece nu este proprietar exclusiv.
Nu poate sa vanda.
Deschideti succesiune dupa bunciul. Apoi faceti partaj.
Ma refeream sa faca contract cu matusa pe partea ei. Atunci dupa moartea bunicii ea are partea bunicii si si din partea bunicului?
Daca nu am certificat de deces si actele necesare pot sa deschid succesiune?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune oli-m oli-m Bunicul si bunica au un apartament unde sunt proprietari jumi-juma. Bunicul a decedat. Au 2 copii: un baiat decedat, tatal meu si o fiica. Deci in rol suntem ... (vezi toată discuția)
Buna ziua se dau urmatoarele: bunicii paterni decedați de câțiva ... andi_erika andi_erika Buna ziua Se dau urmatoarele: bunicii pareri decedați de câțiva ani. Fara a se face sucesiune dupa decesul lor.Tata a locuit în casa părintească in ... (vezi toată discuția)
Succesiune unul din parinti livia234 livia234 Buna ziua! Am o problema legata de succesiunea unuia din parinti! Totul a inceput acum 6 ani dupa moartea tatalui meu cand mama impreuna cu surorile mele au ... (vezi toată discuția)