avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere

Buna ziua. Situatia se prezinta in felul urmator : sunt divortat si am primit la divort copilul spre crestere. Luna asta fata implineste 18 ani si pleaca la studii in Anglia, cursuri de zi. Mai are dreptul in continuare la pensie de intretinere pe perioanda studiilor ( 4 ani ) ? Daca da , va rog sa imi spuneti ce demersuri trebuiesc facute. Ce stiu e ca trebuie ca fata sa imi faca o procura ca sa o reprezint in instanta. Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 08:01, 2 Septembrie 2011
Daca a implinit 18 ani si este apt de munca nu mai poate primi pensie alimentara, cu exceptia cazului in care isi continua studiile, in acest din urma caz pana la implinirea varstei de 25 de ani. Deci trebuie sa-si continue studiile pentru a putea primi. De la implinirea varstei majoratului nu mai este considerat a fi "in nevoie", putandu-se intretine si singur
Am mentionat ca pleaca la studii in Anglia- facultate. As dori sa stiu ce pasi trebuie urmati pentru a obtine fata pensia de intretinere pe timpul facultatii.
Veti avea nevoie de procura ( cum ati zis ) si dovada ca fata invata la zi, dovada costuri ( chirie, an scolar ). Actele din strainatate trebuie traduse, apostilate.
Ar trebui sa cereti si ca pensia ce se va stabili sa-i fie transferata in contul fetei, acolo unde se afla
Nu cred ca mai este nevoie de procura pentru ca dv sa o reprezentati in instanta din moment ce cauza se poate judeca si in lipsa. Fata poate traduce actele din timp,introduce cererea, indica instantei locul de munca al mamei si solicita ca instanta sa ceara veniturile pe ultimele sase luni si solicita judecarea in lipsa.

Eu cred ca totusi e nevoie de procura deoarece a implinit 18 ani , nu ma mai pot folosi de sentinta judecatoreasca de la divort prin care mi s-a incredintat fata. Fosta cred ca lucreaza nicaieri iar pensia pe care a platit-o pana acum a fost de 1/4 din salariul minim pe economie.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara raptor71 raptor71 In urma divortului din 2006 ,cei doi copii,minori la acea vreme au fost incredintati mamei iar eu sa le platesc pensia alimentara.Acum toti se afla in alta ... (vezi toată discuția)
Plata pensiei alimentare pentru copil student Karmen_2 Karmen_2 Buna ziua, In urma cu cativa ani am divortat de sotul meu. Fetita rezultata din casatorie a beneficiat de pensie alimentara. Acum are 19 ani, a terminat ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentarã edyzaharia edyzaharia Bună ziua, Dacă copilul a făcut 18 ani și pensia alimentară a fost sistată de către Casa de Pensii (cel care o plătea este pensionar pe caz de ... (vezi toată discuția)