avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere

Buna ziua. Situatia se prezinta in felul urmator : sunt divortat si am primit la divort copilul spre crestere. Luna asta fata implineste 18 ani si pleaca la studii in Anglia, cursuri de zi. Mai are dreptul in continuare la pensie de intretinere pe perioanda studiilor ( 4 ani ) ? Daca da , va rog sa imi spuneti ce demersuri trebuiesc facute. Ce stiu e ca trebuie ca fata sa imi faca o procura ca sa o reprezint in instanta. Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 08:01, 2 Septembrie 2011
Pana la implinirea varstei de 26 de ani, intrucat studieaza si nu obtine niciun venit , fiica dumneavoastra are dreptul la pensia de intretinere.

Pensia de intretinere poate fi raportata la venitul obtinut de debitor, in caz ca va exista la dosarul cauzei un asemenea inscris justificativ.

Dispozitiile cu privire la pensia de intretinere nu sunt imperative , in cazul persoanei care a implinit varsta de optsprezece ani.

Instanta de judecata va dispune plata acestuia numai daca este intrunita starea de nevoie, imposibilitatea de a se intretine pe parcursul studiilor in strainatate.


Competente , in materie de pensie de intretinere sunt atat judedecatoria in a carei raza teritoriala domicilieaza paratul , cat si domiciliul in a carei raza teritoriala domicilieaza reclamantul.

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara raptor71 raptor71 In urma divortului din 2006 ,cei doi copii,minori la acea vreme au fost incredintati mamei iar eu sa le platesc pensia alimentara.Acum toti se afla in alta ... (vezi toată discuția)
Plata pensiei alimentare pentru copil student Karmen_2 Karmen_2 Buna ziua, In urma cu cativa ani am divortat de sotul meu. Fetita rezultata din casatorie a beneficiat de pensie alimentara. Acum are 19 ani, a terminat ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentarã edyzaharia edyzaharia Bună ziua, Dacă copilul a făcut 18 ani și pensia alimentară a fost sistată de către Casa de Pensii (cel care o plătea este pensionar pe caz de ... (vezi toată discuția)