avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Protectia consumatorilor si garantia produselor
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Protectia consumatorilor si garantia produselor

Buna ziua,

As dori o lamurire privind garantia produselor de larg consum.
Un produs electrocasnic (fier de calcat), s-a defectat spre sfarsitul perioadei de garantie si a fost preschimbat cu unul nou, chiar de catre magazinul care l-a vandut. Este normal ca acest produs nou, sa nu mai beneficieze decat de cateva zile de garantie, care au mai ramas pe certificatul produsului initial, desi fabricantul a emis un certificat de garantie, pe care magazinul nu l-a mai completat, motivand ca nu mai are o factura cu data preschimbarii ?
Nici macar certificatul de garantie nu a fost completat cu data preschimbarii.
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 16:34, 24 August 2011
Prelungirea garantiei nu se face decat daca produsul s-a inlocuit cu altul superior pentru care ati platit diferenta. Cam asta e politica lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se acorda garantia in cazul unor produse defecte si inlocuite, dupa vanzare M*M M*M Buna ziua, am nevoie de ajutorul dvs in urmatoarea problema: - in luna mai 2009 am achizitionat o saltea medicala cu pompa (care se umple cu aer) cu o ... (vezi toată discuția)
Defectare produs in termenul de garantie  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Am cumparat o baterie auto care avea ca termen de garantie 2 ani, garantia expira in ianuarie 2015. Acum o saptamana bateria s-a defectat, am mers cu ea la ... (vezi toată discuția)
Termeni legali de garantie Robby_ Robby_ Buna ziua ! Am lasat la Flanco un telefon pentru a fi trimis in service pentru o problem de garantie. Telefonul a fost trimis inapoi(a fost inlocuit in ... (vezi toată discuția)