avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Va cer ajutorul
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Va cer ajutorul

Sint administratorul unei scari de bloc cu 44 apartamente.
Ne aflam in urmatoarea situatie: Una dintre familii, sot, sotie si doi copii minori ne creaza tuturor disconfort prin lipsa de curatenie ce o au in locuinta proprietate. Miros, insecte (de la muste la purici, goange de gaz...) betii, uneori.... prostitutie si multa, multa mizerie. Ce putem face, unde sa ne adresam pt. rezolvarea problemei ?
Asociatia de Proprietari nu poate lua nici o masura, Politia de Proximitate, nu e de competenta lor, Protectia Copilului, au venit si au plecat. Si dupa 30 de zile ne-au trimis un raspuns: ,, Mai ramine de discutat cu parintii,, Si n-a mai venit nimeni. Doua sesizari la Sanepid acelasi raspuns; nu e problema lor.
Va intreb pe dv. Unde sa mergem si cine ne poate rezolva problema ?:(
Cel mai recent răspuns: toma st , utilizator 14:09, 25 August 2011
Va multumesc. O sa mergem si la primarie. E nevoie de un ,,stimul,, puternic pt. anumite institutii care cam sar peste anumite indatoriri. Si vin cu un exemplu. Acea familie, copiii, primeau un ajutor in alimente nu stiu exact de la ce institutie. Dupa prima vizita cele doua persoane ce la aduceau acele alimente preferau sa lase pachetul la vecini numai sa nu mai intre acolo. Dar nici nu s-au sesizat si nici nu au sesizat cazul altora ce puteau lua unele masuri. Inca odata multumiri.
buna ziua
Situatia semnalata de dvs este una total neplacuta si impinsa la limita extrema de un stat inexistent.
Desi nu este frumos ceea ce va sfatuiesc, este sanatos si sper sa va ajute. Contactati televiziunile de stiri Daca vor trimite operatori in teren, probabil se vor misca si autoritatile statului. Din pacate doar asta ii mai misca din birouri. Succes!
Pina la urma, cred ca acolo vom ajunge. Va multumesc pt. sprijin.
Buna ziua!
Partea de ordine si siguranta publica este unul dintre atributele politiei de proximitate, alaturi de politia locala. Orice reclamatie adresata lor va trebui facuta in scris si adresata comandantului respectivei unitati de politie. In cazul in care se evita rezolvarea problemei dvs, va puteti adresa sefilor dumnealor, si eventual parchetului de pe langa judecatoria arondata respectivei localitati pentru infractiunea de neglijenta in serviciu, eventual daca e demonstrata intentia lor, chiar de abuz in serviciu , etc. eu cred totusi ca in momentul inregistrarii reclamatiei dvs acei oameni ai legii isi vor face treaba. Din pacate este nevoie sa folositi uneori si aceasta metoda de "constrangere"pentru a dovedi seriozitatea dvs.
In momentul luarii deciziei de a trai intr-o comunitate, fiecare parte componenta are la randu-i drepturi si obligatii. Fiind tinut in a-i afecta prin actiunile sale pe ceilalti. Va trebuie staruinta in ceea ce faceti, iar politia de proximitate, alaturi de SANEPID sunt cele mai in masura sa readuca totul la normal in comunitatea dvs. Rabdare si staruinta va doresc.
Mi-ati redat speranta ca vom gasi o cale pt.rezolvarea problemelor noastre. Multumim.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecin cu multe pisici AndreeaB15 AndreeaB15 Buna ziua! Va rog sa ma sfatuiti in legatura cu institutia careia trebuie sa ne adresam pentru ca vecinul care are 15 pisici sa scape de ele sau macar sa faca ... (vezi toată discuția)
Miros pestilențial de la vecin kanai kanai Bună ziua, aș vrea să intreb care ar fi calea de urmat în următoarea situație: de ceva vreme (cel puțin un an), din apartamentul unei vecine vine un ... (vezi toată discuția)
Curatenie pod bloc CezaraIoana CezaraIoana Buna. De cateva luni, locuim la ultimul etaj al unui bloc, in podul caruia vietuiesc linistiti sute de porumbei. Podul este un adevarat focar de infectie, nu ... (vezi toată discuția)