avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie de concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie de concediere

BUNA
CUM SE ALCATUIESTE O DECIZIE DE CONCEDIERE PE MOTIVE DE DISCIPLINA IN BAZA NOULUI COD AL MUNCII SI CE ARTICOLE TREBUIE SPECIFICATE IN ACEASTA DECIZIE.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:22, 24 August 2011
Rigorile de alcatuire sunt subiective si se insereaza in mod special de la caz la caz, legea nu impune pentru motive de nulitate o anumita forma grafica si de continut.
Studiati codul muncii (cap.incetarea raporturilor de munca-concedierea pentru motive care sunt imputabile salariatului) si alcatuiti decizia de concediere precizand aspectele faptice ale spetei(prezentare scurta a istoricului determinant formularii prezentei decizii de concediere) cat si temeiul de drept care va permite ca dvs in calitate de angajator sa luati o asemenea decizie radicala.
Nu uitati sa mentionati in decizie efectuarea procedurii prealabile masurii discipliare a cercetarii prealabile a angajatului.

Cu toata stima
Decizia de desfacetrea CIM se emite in scris si, sub sanctiunea nulitatii absolute, trebuie sa fie motivata in fapt si in drept si sa cuprinda precizari cu privire la termenul in care poate fi contestata si la instanta judecatoreasca la care se contesta.
Concedierea pentru savarsirea unei abateri grave sau a unor abateri repetate de la regulile de disciplina a muncii poate fi dispusa numai dupa indeplinirea de catre angajator a cercetarii disciplinare prealabile si in termenele stabilite de prezentul cod.
Vedeti si art. 247-252 din Codul muncii.
goiaemil a scris:

BUNA
CUM SE ALCATUIESTE O DECIZIE DE CONCEDIERE PE MOTIVE DE DISCIPLINA IN BAZA NOULUI COD AL MUNCII SI CE ARTICOLE TREBUIE SPECIFICATE IN ACEASTA DECIZIE.


Sub sanctiunea nulitatii absolute, intr-o astfel de decizie se cuprind in mod obligatoriu:
a) descrierea faptei care constituie abatere disciplinara;
b) precizarea prevederilor din statutul de personal, regulamentul intern, contractul individual de munca sau contractul colectiv de munca aplicabil care au fost incalcate de salariat;
c) motivele pentru care au fost inlaturate apararile formulate de salariat in timpul cercetarii disciplinare prealabile sau motivele pentru care, in conditiile prevazute la art. 251 alin. (3), nu a fost efectuata cercetarea;
d) temeiul de drept in baza caruia sanctiunea disciplinara se aplica;
e) termenul in care sanctiunea poate fi contestata - termen de 30 de zile calendaristice de la data comunicarii.
f) instanta competenta la care sanctiunea poate fi contestata - Tribunalul in raza caruia isi are domiciliu salariatul.

Temeiul de drept al concedierii il constituie art.61 lit.a C.mun.

Decizia de sanctionare se comunica salariatului in cel mult 5 zile calendaristice de la data emiterii si produce efecte de la data comunicarii.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere disciplinara ContSters159916 ContSters159916 una seara.Sunt responsabil cu resurse umane.Am facut o decizie de concediere disciplinara si am gresit articolele in legatura cu termenul de contestare sio ... (vezi toată discuția)
Decizie concediere Mihai Pop Mihai Pop Buna seara! Decizia se emite in scris si, sub sanctiunea nulitatii absolute, trebuie sa fie motivata in fapt si in drept si sa cuprinda precizari cu privire ... (vezi toată discuția)
Incetare 61 a) ade31 ade31 Buna ziua, Un angajat al firmei, de 17 ani, nu a mai venit la locul de munca de o saptamana. Daca in regulamentul intern este specificat faptul ca \" la 3 ... (vezi toată discuția)