avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... semnatura pentru vanzarea unui apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

semnatura pentru vanzarea unui apartament

Daca matusa mea vrea sa vanda apartamentul bunicilor decedati si eu nu vreau sa semnez, ma poate obliga cineva?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 23:16, 23 August 2011
Nu va poate obliga nimeni sa semnati.
Semnarea unui act reprezinta exprimarea consimtamantului pentru incheierea lui. Nu puteti fi silit sa va dati consimtamantul, daca nu sunteti de acord.
Totusi, matusa poate demara un proces pentru iesirea din indiviziune si daca in urma procesului i se va atribui apartamentul, nu va mai avea nevoie de consimtamantul dvs. pentru a vinde.
Intr-o asemenea ipoteza, va fi obligata sa va plateasca sulta, egala cu valoarea cotei dvs. de coproprietate din apartament.
Presupunand ca si dvs. aveti o cota parte din apartament, matusa nu va poate obliga sa vindeti . Matusa poate totusi sa solicite iesirea din indiviziune, acordarea apartamentului dumneaei si plata unei sulte catre dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune oli-m oli-m Bunicul si bunica au un apartament unde sunt proprietari jumi-juma. Bunicul a decedat. Au 2 copii: un baiat decedat, tatal meu si o fiica. Deci in rol suntem ... (vezi toată discuția)
Mostenire buna ziua. in urma cu 7 ani am mostenit jumatate dintr-un apartament ... GavDana GavDana Buna ziua. In urma cu 7 ani am mostenit jumatate dintr-un apartament cu 4 camere. De atunci in apartament a locuit doar matusa mea care a mostenit cealalta ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune alexusbr alexusbr Buna ziua Va rog mult sa ma ajutati cu urmatoarea problema: Detin o casa impreuna cu inca doi coproprietari si vreau sa ies din indiviziune. Din cauza ... (vezi toată discuția)