avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare...definitiva
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare...definitiva

buna ziua!
o persoana, are o vechime in munca de 33 ani (la data de 01.01.2009-data la care persoana in cauza s-a pensionat pe caz de boala). de la inceputul lunii august 2011, persoana in cauza este incadrata in grad de handicap-accentuat. se poate pensiona definitiv?va multumesc
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 20:39, 24 August 2011
De la pensie de invaliditate se poate trece doar la cea de limita de varsta,.

Legea 263/2010
Art. 82
(1) La data indeplinirii conditiilor pentru acordarea pensiei pentru limita de varsta, pensia de invaliditate devine pensie pentru limita de varsta.
(2) In situatia prevazuta la alin. (1) se acorda, din oficiu, cuantumul cel mai avantajos.


Precizati:Sexul;Luna;anul nasterii si daca handicapul este preexistent calitatii de asigurat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot iesi la pensie de varsta? dorobantuflorica dorobantuflorica sant barbat ,nascut 23.noiem.1951am o vechime de37 ani de stagiu complet de cotizare si40 ani stagiu de cotizare realizat.actualmente sant pensionat boala ... (vezi toată discuția)
Pensionare definitiva dixi62 dixi62 Am 57 de ani,sant pensionata pe caz de boala gradul 2 din anul 1999.Am o vechime de 28 de ani in campul muncii.Pot fi pensionata definitiv?Va multumesc. (vezi toată discuția)
Pensii de drept gabygina gabygina buna ziua,as dori sa stiu daca mama mea,care este bonlav cronic pensionat pe caz de boala,are si pensie de insotitor,in varsta de 55 de ani cu vechime in munca ... (vezi toată discuția)