avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensii de drept
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensii de drept

buna ziua,as dori sa stiu daca mama mea,care este bonlav cronic pensionat pe caz de boala,are si pensie de insotitor,in varsta de 55 de ani cu vechime in munca de 33 de ani,ar putea trece din programul de pensie de boala la pensia de drept?va multumesc
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 18:03, 12 Ianuarie 2014
De la pensie de invaliditate se poate trece doar la cea de limira de varsta.

Legea 263/2010

ART. 82
(1) La data indeplinirii conditiilor pentru acordarea pensiei pentru limita de varsta, pensia de invaliditate devine pensie pentru limita de varsta.
(2) In situatia prevazuta la alin. (1) se acorda, din oficiu, cuantumul cel mai avantajos.
(3) Indemnizatia pentru insotitor prevazuta la art. 77 se mentine si pe durata acordarii pensiei pentru limita de varsta.

Precizati,luna si anul nasterii,luna si anul deschiderii drepturilor la pensie de invaliditate si stagiul total de cotizare din decizie.
anul nasterii 19071958,27092011 este pensionata si pe decizie scrie 31 de ani 10 luni si 2 zile
Limita de varsta la 61 de ani si 2 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculare vechime in munca pentru pensionare marusica marusica buna ziua ! stiti daca persoana care are virsta de pensionare si nu are vechime completa ,dar a fost pensionata pe caz de boala ,poate iesi la pensie la ... (vezi toată discuția)
Pensie Alexandrarares Alexandrarares Buna ziua. O doamna in varsta de 54 de ani este pensionata medical.Pana la data pensionarii avea 33 de ani in campul muncii.Intrebarea mea este la ce varsta ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata ondina_onutz ondina_onutz Buna seara, Cand poate iesi la pensie anticipata un barbat , nascut in decembrie 1951 care are stagiu de cotizare de 29 de ani,o luna si 21 de zile din ... (vezi toată discuția)