avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contestarea cheltuielilor de executare exista?este un ...
Discuție deschisă în Executare silită

contestarea cheltuielilor de executare exista?este un formular ?

se poate face contestatie la cheltuieli de executare?este in codul de procedura?este un model standard ?executorul si ocpi cer cheltuieli de executare cand in hotarerea definitiva nu scrie expres ca debitorul care a platit intreg debitul sa fie pus la plata cheltuielilor de executare si judecata, s a renuntat la continuarea procesului dupa ce a fost platit debitul la intretinere de catre ambele parti judecatorul nedispunand plata cheltuielilor nici de judecata nici de executare cu aceasta ocazie , executorul n a venit la usa pt ca s a platit debitul intreg de buna voie iar acum intentioneaza impreuna cu avocatul sa faca demersuri sa puna oprire pe pensie pentru recuperare cheltuieli de executare ,este legal?in baza la ce actioneaza ei?La contestarea cheltuielilor de executare pe care vreau s o fac se mai platesc taxe?mersi executorul sau avocatul au fost si la ocpi dar nu stiu ce au facut acolo pt ca nu i inscris apartam in cartea funciara ,poate fi o ipoteca pusa in aceste conditii?ne au venit niste hartii de la ocpi ,mersi
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 14:25, 29 August 2011
Potrivit art.371 indice 7 alineatul 2 teza a 2-a Cod procedura civila, debitorul va fi tinut sa suporte cheltuielile de executare facute dupa inregistrarea cererii de executare silita si pana la executarea voluntara.
Judecatorul nu putea sa se pronunte prin hotarare asupra cheltuielilor de executare, dfaca nu a fost investit de catre una dintre parti sa o faca.
Insa, chiar daca in hotarare nu se mentioneaza nimic despre suportarea cheltuielilor de executare de catre debitor, acesta le datoreaza in temeiul textului legal pe care vi l-am indicat.
Contestatie la executare puteti face, in terme de 15 zile de la data cand v-a fost comunicat procesul verbal de stabilire a cheltuielilor de executare sau somatia pentru plata acestora.
proces verbal al stabilirii cheltuielilor de judecata stabilit de cine ,cine imi trimite aceasta hartie?de ce sa suporte debitorul cheltuieli de executare daca executorul n a facut mai nimic?cum se justifica 30 de milioane care este o suma mare aproape jumate din debit?de exemplu daca nu este temei de executare legal de ce sa mai platesti
in cazul de fata aceasa suma reprez cheltuieli de executare au fost platite bagate in debit de asociatie ,iar asociatia n a cazut in pretentii.ce sesizam aici?n au avut pretentii plus ca ei cer banii din nou desi au fost bagati in alte cheltuieli
Sunt mai multe tipuri de costuri sau cheltuieli, cum doriti sa le spuneti.
Avem Procesul Verbal de stabilire a cheltuielilor de executare silita intocmit de executor, de regula odata cu cererea de executare silita.

In acest PV se trec taxele judiciare de timbru , cheltuielile administrative de executare, onorariul executorului.

Onorariul executorului este stabilit de acesta potrivit acelor normative in vigoare si sunt , de regula de 10 % din valoarea debitului.

Mai avem cheltuielile privind efectuarea eventualelor rapoarte de evaluare sau expertiza imobiliara. Se platesc de creditor si se recupereaza de la debitor odata cu celelate cheltuieli de executare.

Pe langa cheltuilelile de executare stabilite prin PV-ul executorului mai avem onorariul avocatului creditorului, care va fi cerut (sau nu ) de catre creditor prin cererea de executare silita si eventualele expertize imobiliare sau mobiliare care sunt cerute de parti, in cadrul procdurii contestatiei la executare.
Ultima modificare: Joi, 25 August 2011
Ioan Seria, Avocat
avocatul a fost platit si executorul a fost platit ,au fost retinuti acesti bani din intretinere dar asociatia fura din bani si masluiesc registrele incat sa ceara din nou banii,intelegeti ce vreau sa zic?
sbdcl a scris:

avocatul a fost platit si executorul a fost platit ,au fost retinuti acesti bani din intretinere dar asociatia fura din bani si masluiesc registrele incat sa ceara din nou banii,intelegeti ce vreau sa zic?

:offtopic:

interventie moderator

Buna ziua,
Pentru ca ati primit deja raspunsul la intrebarea initiala a acestei discutii si...pentru ca aveti mai multe topicuri deschise cu privire la ultima intrebare, acest topic se inchide.
Multumesc anticipat, pentru intelegere si va re/amintesc: "nu mai deschideti discutii/topicuri pe marginea aceluiasi subiect pentru ca, vor fi sterse."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Onorariu de avocat prin executor judecatoresc est est buna seara, am o rugaminte la cei care ma pot lamuri in problema in care ma aflu.... am caliatatea de debitoare intr-un dosar executional. In urma sentintei ... (vezi toată discuția)
Executare silita, refuz debitor plata cheltuieli de executare Miha51 Miha51 Buna ziua De o vreme ma confrunt cu un caz ciudat. Am castigat in instanta o creanta si m am dus la executor sa depun titlul executoriu pentru a incepe ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez banii de onorariu dati unui avocat intr-o cauza castigata? gudflo gudflo Va rog sa imi spuneti cum ajung sa primesc banii inapoi.,prin sentinta obliga persoana sa imi plateasca suma care este cu titlu de cheltuieli de judecata (vezi toată discuția)