avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie PV intocmit gresit
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie PV intocmit gresit

Buna ziua,

Pe scurt:
Am fost oprit de agent..radar..nu am semnat PV. Pe PV au trecut adresa din buletin, fara sa observe ca am mutatie in alta localitate. In cele din urma au semnat ai mei pentru PV...

Pot sa-l contest pentru ca e alta adresa nu cea de acum?

Multumesc,

Stima,
Florian
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 15:37, 26 August 2011
florian.niculici a scris:

Buna ziua,

Pe scurt:
Am fost oprit de agent..radar..nu am semnat PV. Pe PV au trecut adresa din buletin, fara sa observe ca am mutatie in alta localitate. In cele din urma au semnat ai mei pentru PV...

Pot sa-l contest pentru ca e alta adresa nu cea de acum?

Multumesc,

Stima,
Florian



Da.Potrivit art.16 din og 2/2001 obligatia agentului constatator era sa completeze adresa corecta din actul de identitate.De asemenea,deoarece ati refuzat sa semnati acest pv,obligatia agentului constatator era sa trimita o copie a pv la domiciliul dvs .in termen de o luna de la aplicarea sanctiunii.
Solicitati instantei de judecata sa ceara organului de politie din care face parte agentul constatator sa depuna la dosarul cauzei dovada comunicarii acestui pv la adresa din cartea dvs.de identitate (cea corecta).

Art. 16. - (1) Procesul-verbal de constatare a contraventiei va cuprinde in mod obligatoriu: data si locul unde este incheiat; numele, prenumele, calitatea si institutia din care face parte agentul constatator; datele personale din actul de identitate, inclusiv codul numeric personal, ocupatia si locul de munca ale contravenientului; descrierea faptei contraventionale cu indicarea datei, orei si locului in care a fost savarsita, precum si aratarea tuturor imprejurarilor ce pot servi la aprecierea gravitatii faptei si la evaluarea eventualelor pagube pricinuite; indicarea actului normativ prin care se stabileste si se sanctioneaza contraventia; indicarea societatii de asigurari, in situatia in care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulatie; posibilitatea achitarii in termen de 48 de ore a jumatate din minimul amenzii prevazute de actul normativ, daca acesta prevede o asemenea posibilitate; termenul de exercitare a caii de atac si organul la care se depune plangerea.


Art. 25. - (1) Procesul-verbal se va inmana sau, dupa caz, se va comunica, in copie, contravenientului si, daca este cazul, partii vatamate si proprietarului bunurilor confiscate.
(2) Comunicarea se face de catre organul care a aplicat sanctiunea, in termen de cel mult o luna de la data aplicarii acesteia.
(3) In situatia in care contravenientul a fost sanctionat cu amenda, precum si daca a fost obligat la despagubiri, o data cu procesul-verbal, acestuia i se va comunica si instiintarea de plata. In instiintarea de plata se va face mentiunea cu privire la obligativitatea achitarii amenzii la institutiile abilitate sa o incaseze, potrivit legislatiei in vigoare si, dupa caz, a despagubirii, in termen de 15 zile de la comunicare, in caz contrar urmand sa se procedeze la executarea silita.*
__________
ART.26
3) In cazul in care contravenientul nu este prezent sau, desi prezent, refuza sa semneze procesul-verbal, comunicarea acestuia, precum si a instiintarii de plata se face de catre agentul constatator in termen de cel mult o luna de la data incheierii.
___________
Art. 27. - Comunicarea procesului-verbal si a instiintarii de plata de face prin posta, cu aviz de primire, sau prin afisare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operatiunea de afisare se consemneaza intr-un proces-verbal semnat de cel putin un martor.



Ultima modificare: Miercuri, 24 August 2011
andymaurul, utilizator
Da, in acest scop cititi si prevederile art. 180/1 si 184/3 din HG 1391/2006, precum si cele ale art. 16, 31/1, 32 din Ordonanta 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor.
Depuneti contestatie la parchetul de care apartine locatia unde s-a consemnat evenimentul in termen de 15 zile de la producerea lui.
Adrian.Tudor a scris:

Depuneti contestatie la parchetul de care apartine locatia unde s-a consemnat evenimentul in termen de 15 zile de la producerea lui.


Domnule Adrian,plangerea impotriva acestui proces verbal se depune in termen de 15 zile de la comunicare la judecatoria in circumscriptia careia s-a produs abaterea,nu la parchet.
Multumesc pentru raspunsuri. Problema este putin delicata deoarece, la inmanarea PV catre mama mea, politia nu a lasat si o dovada privind data aducerii la cunostinta a PV. (Amenda am luat-o in Brezoi iau eu am domiciliul in Alba Iulia.)
Sper s-o rezolv.
Ultima modificare: Vineri, 26 August 2011
ContSters105013, utilizator

Alte discuții în legătură

Comunicarea proces verbal contraventie dragutz dragutz salut. am si eu o intrebare. exemplu: avem un proces verbal de contraventie. Comunicarea procesului-verbal şi a înştiinţării de plata se face prin ... (vezi toată discuția)
Nulitate pv nesemnat de contravient sebastiant sebastiant buna ziua, am primit o amenda de la politia comunitara precum ca as depozita moloz din mat de onstr pe domeniu public ceea ce am mentionat la mentiuni ca nu ... (vezi toată discuția)
Contestare pv contraventie radar Ersin Dervis Ersin Dervis Am o intrebare . Daca pe PV de Contraventie la rubrica AGENT CONSTATOR nu exista decat semnatura acestuia , pot contesta acest proces verbal ca fiind lovit de ... (vezi toată discuția)