In termen de 15 zile de la comunicare,formulati contestatie impotriva PV la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia,
pentru nerespectarea art 16,17,din OG nr 2/2001
Potrivit art. 16 din OG 2/2001 "Procesul-verbal de constatare a contraventiei va cuprinde in mod obligatoriu: data si locul unde este incheiat; numele, prenumele, calitatea si institutia din care face parte agentul constatator; datele personale din actul de identitate, inclusiv codul numeric personal, ocupatia si locul de munca ale contravenientului; descrierea faptei contraventionale cu indicarea datei, orei si locului in care a fost savarsita, precum si aratarea tuturor imprejurarilor ce pot servi la aprecierea gravitatii faptei si la evaluarea eventualelor pagube pricinuite; indicarea actului normativ prin care se stabileste si se sanctioneaza contraventia; indicarea societatii de asigurari, in situatia in care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulatie; posibilitatea achitarii in termen de 48 de ore a jumatate din minimul amenzii prevazute de actul normativ, daca acesta prevede o asemenea posibilitate; termenul de exercitare a caii de atac si organul la care se depune plangerea."
Totodata potrivit art. 19 al aceluiasi act normativ "In cazul in care contravenientul nu se afla de fata, refuza sau nu poate sa semneze, agentul constatator va face mentiune despre aceste imprejurari, care trebuie sa fie confirmate de cel putin un martor. In acest caz procesul-verbal va cuprinde si datele personale din actul de identitate al martorului si semnatura acestuia.
(2) Nu poate avea calitatea de martor un alt agent constatator.
(3) In lipsa unui martor agentul constatator va preciza motivele care au condus la incheierea procesului-verbal in acest mod."
In cazul in care dvs. nu ati semnat procesul verbal de contraventie, acesta situatie trebuie sa fie confirmata de un martor care sa fie indicat in cuprinsul procesului verbal si care sa semneze la rubrica "semnatura martor". Daca este scris gresit numele dvs., insa celelalte date de identificare sunt corecte, se poate interpreta ca fiind o greseala materiala, iar acest fapt nu va duce la nulitatea p.v. de contraventie.
Aveti termen 15 zile (de la comunicarea p.v. de contraventie) pt. a formula la Judecatoria in raza careia s-a petrecut asa zisa contraventie, o plangere contraventionala.
Anularea procesului verbal de contraventie poate fi admisa doar in cazul unor vicii bine stabilite prin lege.
Faptul ca agentul constatator a gresit o litera la numele dvs. iar restul datelor sunt cele care va identifica, nu poate fi motiv de anulare a procesului verbal, nici
daca nu ati vrut sa semnati ca si contravenient. Agentul constatator a scris REFUZA SEMNAREA si totul este in regula...
Pe procesul verbal sigur trebuie sa fie un martor mentionat, cu adresa , care va fi chemat in instanta si audiat, daca atacati procesul verbal in instanta.
Daca sustineti ca nu dvs. ati depozitat molozul, in instanta trebuie sa aduceti martor (i) care sa va sustina pozitia dvs. Numai in acest caz puteti sa cereti anularea procesului verbal - pe motivul ca nu ati savarsit contraventia retinuta in sarcina dvs.
nu am scris ca refuz sa semnez ci doar nu am semnat ca nu m-a pus sa semnez iar martor nu este.
este necesar sa scrie si functia ag contastaor , scrie numai numele si semn
Astfel cum a aratat distinsul dn.avocat,procesul de contraventie la care va referiti poate fi atacat doar datorita lipsei martorului necesar pentru a a atesta refuzul de semnatura,in lipsa semnaturii contravenientului.
Contestati procesul verbal, la instanta competenta teritorial,in termen de 15 zile de la luarea la cunostinta