avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... comunicarea proces verbal contraventie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

comunicarea proces verbal contraventie

salut. am si eu o intrebare. exemplu: avem un proces verbal de contraventie. Comunicarea procesului-verbal şi a înştiinţării de plata se face prin posta, cu aviz de primire, sau prin afişare la domiciliul sau la sediul contravenientului, sau prin inmanare, conform OG 2/2001.
acum daca contravenientul are dubla cetatenie, are domiciliul in strainatate, dar are si o prorietate in romania . unde se va comunica procesul verbal. se afisaza cumva la proprietatea din romania? si dak da in baza carui act normativ, pt k OG / 2001 privind regimul juridic al contraventiilor nu prevede exact. procesul verbal se intocmeste in lipsa contravenientului si nu se poate inmana.
Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 15 Martie 2010
dragutz, utilizator
Cel mai recent răspuns: dragutz , utilizator 20:37, 16 Martie 2010
OG nr 2/2001 Art 16 (1-1) In cazul contravenientilor cetateni straini,persoane fara cetatenie sau cetateni romani cu domiciliul in strainatate,in procesul verbal vor fi cuprinse si urmatoarele date:seria si numarul pasaportului ori ale altui document de trecere a frontierei de stat,data eliberarii acestuia si statul emitent

Beneficiarul PV sa rememoreze documentul cu care s-a legitimat agentului constatator si va cunoaste adresa la care va fi comunicat PV
Procesul verbal,va fi trimis prin posta la domiciliul din Romania al contravenientului.
Contetstarea acestuia trebuie facuta in termen de 15 zile de la data comunicarii prin posta.
~ Conținut șters la cerere ~
dap.... toate astea sunt adevarate , dar nu rezolva cu nik ceea ce eu intrebasem.
... revenim . contravenientul se legitimeaza cu pasaport.in pasaport nu e domiciliul.
de fapt persoana in cauza nu are domiciliul in romania. are doar o proprietate imobiliara in romania care e si obiectul contraventiei.
acum procesul verbal se poate intocmi in lipsa, dar intrebarea mea era daca proprietatea respectiva se poate asocia domiciliului, de exemplu dak procesul verbal se considera comunicat prin afisare la aceasta proprietate.
dak nu cum?
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am primit amenda pe data de 10 octombrie pentru nearcordarea ... O-Mihai O-Mihai Buna ziua! Am primit amenda pe data de 10 octombrie pentru nearcordarea prioritatii pietonilor. Nu am semnat procesul verbal, iar o perioada nu am fost acasa ... (vezi toată discuția)
Procedura de afisare a unui proces verbal de contraventie rutiera radudum radudum Buna ziua , Am primit in 28.11.2011 de la SPIT ( serviciu public impozite si taxe ) o somatie de plata pentru o amenda circuilatie in 25.11.2010 . Am facut ... (vezi toată discuția)
Aplicabilitatea unei decizii a iccj amelyah amelyah Buna ziua! Decizia nr 10 din 2013 a ICCJ aduce niste clarificari privind aplicarea unitara a OG 2/2001 cu privire la comunicarea proceselor verbale de ... (vezi toată discuția)