avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fara preaviz dupa intoarcerea din concediu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fara preaviz dupa intoarcerea din concediu crestere copil 2 ani

Buna ziua.

Va rog sa aveti amabilitatea sa ma ajutati cu un raspuns.Pe 9 oct fetita mea face 2 ani,pe 10 oct ar trebui sa ma intorc la servici,dar nu ma voi intoarce pentru ca nu am cu cine sa las fetita si nici nu vreau deoarece pe toata perioada sarcinii sefa mea mi-a facut diverse sicane si probleme care sa ma streseze si sa ma faca sa pierd indemnizatia de crestere a copilului deoarece nu a suportat faptul ca am ramas insarcinata si a ramas postul liber.
Intrebarile mele ar fi:

1. trebuie sa depun cerere de revenire la servici si cerere de demisie cu acordul partilor in aceeasi zi?
2. aceste cereri le voi trimite prin posta cu valoare declarata ca sa am la mana faptul ca i le-am trimis pentru ca nu vreau sa mai trec nici o zi pe acolo,este ok asa?
3. ce sa solicit in demisie si ce articol sa invoc?ex:solicit demisia cu acordul partilor fara preaviz cf aticolului...sau altfel trebuie sa sune?
4.sunt convinsa ca sefa mea nu va fi de acord cu demisia fara preaviz pentru ca e momentul ei de glorie si abia ma astepata sa ma mai sicaneze la maxim.E posibil sa ma dea afara pe motiv de indisciplina daca eu nu ma prezint pe 10 la servici si ea solicita neaparat sa vin 15 zile in preaviz?
5.dupa ce se va termina tot,de unde imi ridic cartea de munca?de la angajator sau de la ITM?

Va multumesc din suflet,astept cu interes un raspuns complet.
Cel mai recent răspuns: kardia28 , utilizator 09:04, 26 August 2011
1. Cerere de reluare a activitatii si demisie sau cerere incetare cu acordul partilor.
2. Este o solutie dar nu cu valoare declarata, cu confirmare de primire.
3. Solicit incetarea raprturilor de munca conform art.55 lit. b - acordul partilor sau, in cazul demisie, art. 81 alin 7.
4. Da.
5. Depinde unde se afla cartea de munca.
Cel mai tare ma deranjeaza ca este posibil sa ma dea afara pe motiv de indisciplina.
Nu pot face nimic ca sa nu se intample asta si de asemenea sa nu ma duc la servici?Nu am nici o posibilitate sa imi las fetita nicaieri.
Astept si parerile celorlalti consilieri de pe site care doresc si pot sa ma ajute cu un sfat si mai multe informatii.Va multumesc foarte mult pentru ajutor tuturor.
Inca o intrebare.mai demult am vb cu un domn -consilier pe acest site,am foarte multumita de raspunsul dumnealui si mi-a zis ca ,din fericire cartile de munca se vor desfiinta si ca nu va mai conta daca voi fi data la litera i sau nu ca nu va aparea nicaieri asta.Stiti cumva daca s-au desfiintat deja?Va multumesc mult.
Ultima modificare: Miercuri, 24 August 2011
kardia28, utilizator
Din 01.01.2011 nu se mai folosesc carnete de munca ... modificarea, suspendarea, executarea sau incetarea c.i.m. se completeaza si se transmite electronic la ITM prin REVISAL.

Fostul art.130 lit.i C.mun. are ca corespondent in actualele prevederi ale Codului Muncii , art.61 lit.a.

Nu mai conteaza temeiul de drept al incetarii c.i.m. la vechiul angajator , noul angajator ar trebui sa fie mai atent la calitatile profesionale ale viitorului lui salariat decat la acest aspect.

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz kardia28 kardia28 Buna ziua. Doresc sa demisionez in ziua in care legal trebuie sa ma intorc la servici dupa concediul de maternitate.Problema e ca nu vreau si nu pot sa stau ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, vineri am avut o discutie cu angajatorul prin care ... Caramela80 Caramela80 Buna ziua, Vineri am avut o discutie cu angajatorul prin care il notificam ca vreau sa imi depun demisia din motive medicale incepand din ziua urmatoare si sa ... (vezi toată discuția)
Demisie as dori sa plec din firma fara preaviz mihaela34dav mihaela34dav Ma numesc Mihaela si as dori sa stiu cum pot sa fac o cerere de demisie la zi pentru ca nu mai vreau sa lucrez la aceasta firma comerciala .Am gasit in alta ... (vezi toată discuția)