avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Vineri am avut o discutie cu angajatorul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Vineri am avut o discutie cu angajatorul prin care ...

Buna ziua,
Vineri am avut o discutie cu angajatorul prin care il notificam ca vreau sa imi depun demisia din motive medicale incepand din ziua urmatoare si sa ma ajute sa gasim o varianta fara preaviz. Mi-a zis ca pot sa plec din ziua respectiva si ca pe el nu il intereseaza, sa trec in demisie ce data vreau. Am intocmit demisia in care am specificat ca doresc incetarea activitatii cu acordul partilor conform articolului 55, litera b, din legea nr. 53. Azi m-a sunat sa ma apostrofeze ca nu trec eu ce vreau in demisie si ca nu mi-o accepta asa. Trebuie sa o refac dar ma gandesc ca daca nu trec nimic este posibil sa imi faca sicane si sa imi incheie cartea de munca într-o variantă care sa ma afecteze. Este legala cererea mea in forma initiala si are sens sa insist sa o primească asa?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:25, 22 Martie 2021
Este corect ... demisia nu este reglementata de art.55 lit.b , ci de art.81 Codul Muncii.

Fie solicitati incetarea c.i.m. cu acordul partilor - art.55 lit.b C.mun., fie prin demisie -art.81 C.mun.

In cazul incetarii c.i.m.cu acordul partilor nu se acorda preaviz si este necesar acordul angajatorului .

In situatia demisiei, aceasta poate fi cu sau fara preaviz si nu este necesara aprobarea ei de catre angajator.
Ultima modificare: Luni, 22 Martie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă îmi dau demisia de la locul de muncă, șeful meu are ... alexandraa1998 alexandraa1998 Dacă îmi dau demisia de la locul de muncă, șeful meu are dreptul de a-mi pune litera “I” pe cartea de muncă în situația în care îmi dau demisia la ... (vezi toată discuția)
Demisie din functie de conducere in perioada de proba de 45 zile ... F Rusu F Rusu Demisie din functie de conducere in perioada de proba de 45 zile poate fi demisie la zi? (vezi toată discuția)
Soția a început de două săptămâni că îngrijitoare la ... benkea91 benkea91 Soția a început de două săptămâni că îngrijitoare la o grădiniță privată program de 10 ore( in contract 8 ore și 1 oră pauză) azi s-a hotărât ... (vezi toată discuția)