avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dacă îmi dau demisia de la locul de muncă, șeful ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dacă îmi dau demisia de la locul de muncă, șeful meu are ...

Dacă îmi dau demisia de la locul de muncă, șeful meu are dreptul de a-mi pune litera “I” pe cartea de muncă în situația în care îmi dau demisia la zi și nu stau în preaviz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:38, 4 Martie 2022
Incetarea c.i.m. disciplinara nu se poate decide decat in urma unei cercetari disciplinare prealabile.

1. Demisia la zi nu este prevazuta in Codul Muncii.

2. Fie solicitati incetarea c.i.m. cu acordul partilor - art.55 lit.b C.mun., fie prin demisie -art.81 C.mun.

In cazul incetarii c.i.m.cu acordul partilor nu se acorda preaviz. In situatia demisiei ,aceasta poate fi cu sau fara preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soția a început de două săptămâni că îngrijitoare la ... benkea91 benkea91 Soția a început de două săptămâni că îngrijitoare la o grădiniță privată program de 10 ore( in contract 8 ore și 1 oră pauză) azi s-a hotărât ... (vezi toată discuția)
Demisie forțată Florina97 Florina97 Buna ziua. Va rog sa ma îndrumați in urmatoarea problema. Lucrez într-o firmă de contabilitate de 8 luni. Mentionez ca imi fac treaba ca la carte ,m-am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, vineri am avut o discutie cu angajatorul prin care ... Caramela80 Caramela80 Buna ziua, Vineri am avut o discutie cu angajatorul prin care il notificam ca vreau sa imi depun demisia din motive medicale incepand din ziua urmatoare si sa ... (vezi toată discuția)