avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

In ce conditii poate fi concediat un angajat , exceptind probleme de disciplina?
Legea ofera protectie suplimentara daca persoana concediata , are certificat de handicap?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:41, 24 August 2011
Legea nu poate sa ofere protectie in cazurile de totala indisciplina si pentru abateri grave nici chiar penru o persoana cu handicap daca acesta incalca cu buna stiinta clauzele contractuale ale contractului de munca astfel incheiat, fisa postului cat si regulamentul intern al companiei.

Nimeni nu este mai presus de lege

Va salut
Conform legii 448/2006 privind protectia persoanelor cu handicap, art.83, persoana cu handicap beneficiaza de un preaviz platit, de minimum 30 de zile lucratoare, acordat la desfacerea contractului individual de munca din initiativa angajatorului pentru motive neimputabile acestuia.
medaf a scris:

In ce conditii poate fi concediat un angajat , exceptind probleme de disciplina?
Legea ofera protectie suplimentara daca persoana concediata , are certificat de handicap?

Nu are protectie suplimentara in acest caz , numai ca existand o norma cu caracter special i se va acorda acel termen de preaviz in cazul concedierii pentru motive neimputabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare persoane cu handicap pe perioada determinata lbondila lbondila Potrivit art. 81 alin. (3) din Legea 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap "Art. 83. - (1) Persoanele cu handicap ... (vezi toată discuția)
Concediere disiciplinara - absenare 4 ore/zi in previz? Georgi_eu Georgi_eu Buna ziua! In cazul concedierii disciplinare pentru abateri repetate salariatul are dreptul la optiunea de a sta 4 ore/zi la serviciu in perioada ... (vezi toată discuția)
Lamuriri privind legea 448 lulita lulita de program redus stiam,am si stat o anumita perioada la program redus de 4 ore ,dar asa vrea sa stiu imi sunt sau nu diminuate drepturile salariale si care ... (vezi toată discuția)