avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... CMR semnat. Marfa lovita
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

CMR semnat. Marfa lovita

Buna ziua!

O firma X cu sediul in Romania a trimis marfa pe care produce la un client in Olanda cu o firma transportatoare din Romania
Ajunge marfa la client, aparent intreaga, marfa impachetata in folie cu bule, pe paleti, etc, aparent intacta.
Se descarca marfa, clientul semneaza CMR-ul, si soferul pleaca.
Ziua urmatoare clientul desface foliile si supriza: marfa era deteriorata (lovita).
Firma X a sunat la firma transportatoare, le-a povestit si firma de transport a spus ca nu pot face nimic deoarece CMR-ul a fost semnat de primire, fara mentiuni speciale prin urmare nu pot face nimic si nici nu pot recupera nimic de la asigurari.

Problema mea este: in situatia asta ce e de facut? Exista vreo lege care stipuleaza vreun termen de receptie a marfii chiar daca s-a semnat CMR-ul? Chiar nu exista o modalitate de a rezolva problema? refuz sa cred ca aceste lucruri nu s-au mai intamplat si ca nu exista o solutie in acest sens.

Cel mai recent răspuns: ContSters174925 , utilizator 08:21, 26 August 2011
Daca CRM a fost semnat fara obiectiuni nu se poate face nimic, deteriorarea marfii a fost consecinta unor actiuni ulterioare efectuarii in bune conditiuni a transportului.
Receptia marfii se face in momentul in care aceasta este descarcata iar semnarea acestui document evidentiator atesta tocmai faptul ca marfa a fost transportata in bune conditii.
Este normal ca asiguratorul sa nu despagubeasca de vreme ce marfa asigurata a fost transportata in bune conditi existand in acest sens document atestator.
Cel care a primit marfa avea obligatia sa verifice atat cantitativ cat si din punct de vedere cantitativ marfa ce o primea in gestiune, iar nu dupa o perioada de timp societatea gestionara sa sesizeze neconformitate bunurilor transportate.
Greseala firmei care a receptrionat marfa este ca nu a incheiat un act prin care receptia marfii sa se faca la X ore dupa descarcare si in felul acesta ar fi observat totul. Asa nu mai are ce face va ramane cu marfa si va plati expeditorului si valoarea ei.
Din momentul semnarii receptiei marfii, transportatorul este exonerat de la eventualele prejudicii create, ulterior semnarii documentului de receptie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa marfa la un transport popa diana popa diana Va rog am nevoie de ajutor. Avem o comanda de transport de la un client-casa de expeditie cu care am lucrat de mai multe ori pt o cantitate de marfa de 1 ... (vezi toată discuția)
Rezerve ulterioare receptionarii marfii - caraus unika01 unika01 Buna ziua, Am efectuat un transport marfa tur-retur ca urmare a unei comenzi de transport din partea unei firme de expeditii. Am preluat marfa, am ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani lukaa lukaa Buna ziua. Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Marfa din camion este descarcata si CMR-ul stampilat si semnat fara obiectiuni. s-au facut 2 poze la un palet ... (vezi toată discuția)