avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale de ce nu pot fi administrator la firma mea?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

de ce nu pot fi administrator la firma mea?

Buna ziua, as dori niste informatii va rog frumos, sunt la inceput de drum si am demarat planul de a infiinta o societate comerciala, ar fi foarte multe de spus avand in cosiderare ca nu sunt foarte cunoscatoare in ceea ce ma bag dar sper sa invat foarte repede, in schimb am o cunostinta contabil fiind si mi-a recomandat ca eu sa figurez ca fiind ascoiat unic in firma si el sa fie contabil si administrator.Acum problema este ca eu vreau sa am ca domeniu principal consultanta management si nu am cursuri superioare insa sunt in curs, si contabilul meu mi-a spus ca eu nu pot fi administrator si asociat unic pentru ca nu am studii superioare pentru a avea ca domeniu principal consultanta,el fiind acreditat, avand studii superioare si alte diplome in plus:"> care au legatura cu consultanta s-a oferit pt a fi administrator,problema mea este ca as vrea sa am drepturi depline pe firma mea, sunt sigura ca asta vrem cu totii. Exista posibilitatea ca el fiindu-mi contabil pe viitor si administrator sa ma poata pune in imposibiliatea de a mai renunta la serviciile lui? Are sau va avea drepturi la finantarile societatii? Va rog daca ma puteti ajuta in aceasta privinta pentru a sti ce sa fac pe viitor. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 11:23, 18 Septembrie 2011
Puteti fi dvs.administrator.
Puteti avea calitatea de asociat, administrator si angajat al societatii. Daca nu aveti abilitati in vreun domeniu de activitate al societatii puteti angaja persoane in avest sens. Daca doriti sa-l desemnati de contabil ca administrator puteti face acest lucru, tot dvs. avand prerogativa legala de a-l inlocui in masura in care nu-si face treaba conform atributiilor pe care i le stabiliti.
Cel mai bine sa fiti dumneavostra asociat unic si administrator iar pe el sa-l angajati.
...si daca tot v-a dat informatii eronate, mai bine nu-l angajati...
- Puteti sa fiti si asociat unic si administrator chiar daca nu aveti studii universitare.
Intr-o societate asociatul(asociatii decid) el(ei) fiind cei care participa cu capital, deci ei sunt cei ce au puterea deciziei( referitor la cine administreaza societatea, la repartizarea profitului, reinvestirea profitului...).
Reflectati, reflectati, reflectati!!

Administratorul doar administreaza societatea iun functie de decizia asociatului unic....
In cazul in care nu doreste sa va mai tina contabilitatea va putea oricand sa renunte.

Succes!

Alte discuții în legătură

Pot presta servicii contabilitate? cateldestept cateldestept Ca economist, asociat unic al unui SRL, pot presta servicii de contabilitate pentru PFA si societati cu CA< 35.000 euro? (vezi toată discuția)
Administrator, asociat unic, fara cim poate semna bilantul contabil sevenx sevenx Buna ziua, In cazul unui SRL fara angajati in care asociatul este si administrator, are studii economice superioare insa nu este angajat in propria-i ... (vezi toată discuția)
Expert contabil huleaclaudia huleaclaudia Sunt asociat unic la un SRL (activitate prestari servicii). Pot sa inchei contract in vederea tinerii contabilitatii in calitate de expert contabil cu aceasta ... (vezi toată discuția)