avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprirea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprirea

mama mea a facut un credit in 2008 girand cu apartamentul in franci elvetieni.im momentul de fata plateste rata 800 dintr-un salariu de 1100.acum 3 luni tatal meu a decedat,lasand in urma 2 credite in valoare de 20 000lei.daca mama mea continua sa si plateasca rata de 800 la creditul facut pe numele ei,iar pe cele ale tatalui meu nu le poate plati,spuneti mi va rog ce poate sa se intample.precizez ca s a facut succesiunea,mama ramann singura mostenitoare,ira mostenirea costa intr un apartament de 2 camere care este ipotecat la banca mamei pe care a facut o in franci elvetieni.
Cel mai recent răspuns: roxicutza86 , utilizator 22:59, 12 August 2012
Mama a acceptat mostenirea pur si simplu sau sub beneficiu de inventar? Tatal dvs. avea asigurare de viata pentru respectivele credite?

Poprirea se poate pune pe maxim 1/2 din venituri.
tatal meu nu avea asigurare de viata la cele 2 credite,iar mama a acceptat mostenirea pur si simplu noi copiii renuntand in favoarea eu.precizez faptul ca mama plateste la creditul ei mai mult de 70% la acel credti in franci elvetieni.cand o sa i faca executare silita ptr datoriile tatalui meu si vor vrea sa ii faca proprire din salariu,de unde o sa i mai opreasca?
probabil vor promova cerere in instanta pt incuviintarea executarii silite. si mama dvs va face contestatie la executare.
athe a scris:

probabil vor promova cerere in instanta pt incuviintarea executarii silite. si mama dvs va face contestatie la executare.

@ Athe
:foottap: Logic, nu-i asa? ... :happy:
@roxicutza86 Daca defunctul tata fost asigurat, in functie de cauza decesului, creditele ramase neachitate pot fi achitate de asigurator (acesta e scopul asigurarii). Insa problema nu e chiar atat de simpla, trebuie stiu care a fost cauza decesului, daca acea cauza exista anterior contractarii asigurarii, ce clauze exista in contractul de asigurare ... multe.

mai sus am scris ca nu avea asigurare,situatia e mai complicata.as fi vrut sa aibe asigurare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de plata ContSters294253 ContSters294253 Buna ziua. Tatal meu a facut un credit in anul 2009..anul acesta pe 5 iulie a decedat. Mama a primit acasa o somatie de plata din unui birou judecatoresc ... (vezi toată discuția)
Lmposibilitate plata credit ipotecar utilizator0987 utilizator0987 Buna ziua, As dori sa stiu si eu daca se poate ce implicatii are familia in urma contractarii unui credit imobiliar ipotecar si neplatirea ratelor. Daca tatal ... (vezi toată discuția)
Executare silita dobocanmariaioana dobocanmariaioana Buna ziua, va rog sa ma lamuriti intr-o problema. tatal meu a imprumutat un credit de la o banca. a platit un an de zile rate si apoi a decedat, in ruma ... (vezi toată discuția)