avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificarea in cartea de munca a unei decizii abuzive
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificarea in cartea de munca a unei decizii abuzive

Buna ziua, fosta firma unde am lucrat mi-a desfacut contractul de munca cu art 61 a , am dovedit in instanta acest lucru si sunt in posesia decizei definitive si irevocable in acest sens.
Suma de bani ce o reprezenta cheltuielile de judecate am reusit sa o recuperez de la acea firma pe cale amiabila, insa mai am nevoie sa mi se modifice si in cartea de munca raportul de incetare a activitatii conform cu decizia instantei, adica cu art 55 b.
Va rog sa ma informati cum trebuie procedat mai departe!

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:37, 25 August 2011
In cartea de munca nu se mai fac notari incepand cu 1 ianuarie 2011. Decretu cu privire la cartile de munca a fost abrogat.
Mergeti la ITM la inspectorul la care a fost arondat fostul dvs angajator si solicitati sa va rectifice inregistrarea cu privire la decizia de incetare a c.i.m. ... sa aveti la dvs o copie de pe hotararea instantei.
Prin urmare de la fosta firma nu mai am nevoie sa obtin nici un fel de act?
Odata cu aceasta modificare se va mai vedea vechea decizie de incetare a contractului de munca sau va ramane doar cea noua?
Deci inregistrarile vor fi urmatoarele:
1. se anuleaza decizia de incetare a raportului de munca, in baza hotararii judecatoresti
2. se va face inregistrarea noii decizii de incetare a raportului de munca ... bineinteles daca data este pana la 01.01.2011.
hotararea judecatoreasca a fost data in februarie 2010

Alte discuții în legătură

Nelamurire privind completare carte de munca!! elisa1 elisa1 Buna ziua, Am lucrat la o firma de publicitate.Data semnarii contractului a fost 23.06.2010. In luna decembrie 31.2010 am incetat activitatea cu acordul ... (vezi toată discuția)
Tribunalul muncii ank13 ank13 Buna ziua, am fost angajata la o firmadin data de 15.10.2006 si apoi am fost in concediu pentru cresterea copilului,in perioada 01.11.2009-11.09.2011,firma ... (vezi toată discuția)
Suspendarea si incheierea cartii de munca danutzik danutzik in luna ianuarie 2009 am intrat in concediu medical, continuand cu concediu prenatal in lunile februarie si martie 2009 (lunile intregi). am nascut pe 12 ... (vezi toată discuția)