avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... suspendarea si incheierea cartii de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

suspendarea si incheierea cartii de munca

in luna ianuarie 2009 am intrat in concediu medical, continuand cu concediu prenatal in lunile februarie si martie 2009 (lunile intregi). am nascut pe 12 aprilie 2009. mi-am ridicat astazi cartea de munca (12 aprilie 2011) care era suspendata din 06.01.2009 si incheiata din 01.01.2011. daca eu am intrat in concediu de crestere a copilului din 12 aprilie 2009, este normala suspendare si incheierea cartii de munca la datele respective? mentionez ca firma unde am lucrat este in faliment dinaintea incheierii cartii de munca .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:33, 1 Mai 2011
Da, este corecta certificarea carnetului de munca la 01.01.2011 , intrucat Decretul nr.92/1976 privind carnetul de munca a fost abrogat la aceasta data.

Exista vreo hotarare judecatoreasca prin care angajatorul a fost declarat in faliment?
nu stiu daca exista vreo hotarare judecatoreasca, dar am aflat ca de fapt nu e in faliment firma ci ca s-a inchis.
danutzik a scris:

nu stiu daca exista vreo hotarare judecatoreasca, dar am aflat ca de fapt nu e in faliment firma ci ca s-a inchis.


Prin urmare, daca ne luam dupa vorbe atunci sigur nu o sa mai deslusim problemele cu care ne confruntam.

Deci pentru incetarea raportului de munca trebuie sa dati de angajator sau de lichidatorul societatii pentru a va emite decizia de incetare a c.i.m.
Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
nu stiu in ce conditii s-a inchis firma , nu au spus nimic de niciun ordin judecatoresc. am luat legatura cu patronul firmei pt a-mi elibera adeverinte necesare pt depunerea dosarului de somaj si mi-a spus ca nu poate sa-mi incheie c.i.m. decat cu acordul ambelor parti sau sa fac eu cerere de reincepere a activitatii,urmand ca din ziua urmatoare aprobarii cererii sa-mi dea preaviz de 20 zile urmat de incheierea c.i.m. conform legii(art. pt disponibilizare) , dar in acest caz sa mi platesc eu impozitele si celelalte contributii pt salariul din perioada preavizului, deoarece nu are de unde sa le plateasca, iar eu in aceasta perioada nu as avea unde sa lucrez si nici bani nu as primi. ce se poate face? e normal asa?
Nu este normal ceea ce va solicita angajatorul ... incetarea c.i.m. cu acordul partilor exclude posibilitatea dvs de a beneficia de indemnizatia de somaj.

Intr-adevar, art.65 C.mun. - desfintarea postului sau disponibilizarea etc - va da voie sa beneficiati de indemnizatia de somaj

Alte discuții în legătură

In cat timp de la terminarea preavizului trebuie sa mi se aduca, cartea de munca (legal) dorali dorali am terminat preavizul pe data de 16-11-2009, dar nu am primit deciziile de incetare a activitatii,nici astazi 25-11-2009. vreau sa stiu in cat timp (legal) ... (vezi toată discuția)
Contract de munca gatej cezar gatej cezar firma s-a reorganizat ,eu am primit preavizul cu notificarea reorganizarii dar nu am primit decizia de incetare a contactului de munca,si nici alte acte ca sa ... (vezi toată discuția)
Obligatiile angajatorului in caz de preaviz blindulben blindulben ce pasi are de urmat angajatorul din momentul in care inmineaza preavizul salariatului? (vezi toată discuția)