avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale LITIGIU PT NEPLATA FACTURA FURNIZOR LA SCADENTA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

LITIGIU PT NEPLATA FACTURA FURNIZOR LA SCADENTA

Buna ziua,
Va rog frumos sa-mi spuneti daca poate fi dat in judecata si pentru ce motiv,(care ar fi consecintele) un SRL care nu a platit la timp (60 DE ZILE stipulat in contract) o factura la furnizor si plateste partial la un interval de zile( 10 zile) o anumita suma de bani,din factura platindu-se 60% din valoarea ei in decurs de 200 de zile.MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Adriana Olteanu , Avocat 18:39, 24 August 2011
important e ca plateste. chiar daca partial.
Societatea poate fi actionata in judecata pentru neplata sumelor datorate si poate, daca exista o clauza de penalitati in contract, sa fie obligata si la plata penalitatilor de intarziere.
Actiunea in justitie poate atrage si obligarea la plata cheltuielilor de judecata supsortate de creditor - taxa de timbru, onorariu avocat, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa- contract de prestari servicii cris2279 cris2279 Buna ziua, Sunt PFA cu norma de venit si vreau sa inchei un contract de prestari servicii cu o firma, in care suma este de fapt un comision din vanzarea unui ... (vezi toată discuția)
Penalitati sau daune interese bogdan2511 bogdan2511 Buna ziua, Avem un contract cu o societate care nu si-a achitat facturile scadente de mai multe luni iar in contractul nostru de colaborare sunt mentionate ... (vezi toată discuția)
Contract civil sau contract comercial Lelia Mateescu Lelia Mateescu Buna seara. Daca o persoana fizica a incheiat un contract de servicii cu un SRL, si persoana fizica a ramas datoare catre firma respectiva, prin neachitarea ... (vezi toată discuția)