avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA- contract de prestari servicii
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA- contract de prestari servicii

Buna ziua,
Sunt PFA cu norma de venit si vreau sa inchei un contract de prestari servicii cu o firma, in care suma este de fapt un comision din vanzarea unui produs (deci suma variaza de la luna la luna)-as avea cateva intrebari:
1)Cum as putea stipula aceasta modalitate de facturare/plata in contract (ca si clauze)?
2)Sunt obligata sa facurez in fiecare luna?(o factura/doua pe an sunt suficiente?)
3)In contract, este obligatoriu sa fie scris o perioada x pentru plata facturii (si eventual aplicarea unor penalitati in caz de neplata in intervalul respectiv)?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Monica Miron , Consultant fiscal 12:45, 8 Ianuarie 2010
1.stipulati pur si simplu ca suma variaza in functie de serviciul prestat, comisioane si altele...
2.nu sunteti obligata sa facturati in ficare luna puteti specifica acest lucru la intelegerea intre parti puteti gasi si alte perioade de facturare , totul tine de intelegere la clauze in contract, sa fie agreeat de ambele parti;
3.pentru siguranta incasarilor in contract tb specificat datele care se platesc sumele facturate si majorarile de intarziere pentru siguranta dvs de prestator, este si proba in justitie pentru orice eventualitate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz la plata furnizor Lumiklm Lumiklm Suntem Asociatie de Proprietari si platim conform unui contract de revizie tehnica serviciile unei firme pentru intretinere lifturi (lifturi noi). De 2 luni de ... (vezi toată discuția)
Returnarea comisionului agentului de asigurare alexandrion7 alexandrion7 Buna ziua, Sunt student, am 22 ani şi am lucrat ca agent de asigurări în urmă cu 1 an, am încheiat 2 poliţe de asigurare, mi-am luat un comision de 1000 ... (vezi toată discuția)
Cont bancar la asociatiile de proprietari si comisioane la incasare w_v_w_v w_v_w_v As dori sa stiu ce banci folositi pentru conturile asociatiilor dv. Daca pana acum ma laudam cu banca mea Raiff acum au introdus un nou comision la incasare ... (vezi toată discuția)