avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 234 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de schimb imobiliar cu sulta obtinuta prin ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de schimb imobiliar cu sulta obtinuta prin credit cu ipoteca

Buna seara!
Doresc sa fac un schimb de locuinta cu diferenta.Adica,eu sa primesc diferenta de bani .Pana aici totul ok,dar azi m-a sunat celalalt coschimbas si mi-a spus ca nu poate obtine creditul de la banca ,(pentru a-mi putea achita sulta), decat daca pune ipoteca pe casa care acum se afla in proprietatea mea.Se poate asa a asceva?.Cum se poate realiza asta?
Cel mai recent răspuns: amaria72 , utilizator 21:40, 24 August 2011
Nu se poate ipoteca bunul altuia.
Multumesc!Dar,mi-a pomenit ceva despre un contract facut intai la notar,dupa care se merge la banca,si abia apoi dupa ce ar intra banii in contul meu,s-ar finaliza actele la notar(intabulare).Dar ....eu imi pun intrebarea: daca la notar se fac actele si apoi creditul nu se aproba la banca,nu risc sa raman cu cealalta locuinta si fara nici o diferenta de bani?
asista si consilierul juridic al bancii la toate operatiunile
unde asista?la notar? nu stiu ce sa zic!dar oricum multumesc mult
da. nu mai retin exact, dar asta imi amintesc , ca se deschide contul, se merge la notar(coschimbasii si juristul), se semneaza contractul, se vireaza banii.

Alte discuții în legătură

Doua antecontracte de schimb imobilar (sfaturi) dcgdcgdcg dcgdcgdcg Buna seara tuturor! Ma aflu in urmatoare situatie: am incheiat in aprilie 2010 un antecontract de schimb imobiliar care implica oferirea de catre mine a ... (vezi toată discuția)
Apartament ipotecat popamaryi popamaryi Buna ziua! va rog sa ma ajutati! Vreau sa cumpar un apartament ipotecat dar nu stiu care sunt demersurile! Va rog sa imi spuneti ce este de facut! Va ... (vezi toată discuția)
Extras carte funciara minca84 minca84 Buna ziua! Vreau sa iau un apartament cu credit ipotecar. Problem e ca pe extrasul de carte funciara apar sarcini cu ipoteca (sulta). E vorba de 2 frați si o ... (vezi toată discuția)