Sa stiti ca apreciez foarte mult efortul si timpul irosit de dvs pentru rezolvarea problemelor mele. =D>
Haideti sa clarificam intai micile nelamuriri care par sa-si fi facut locul.
"P.S. Nu postati aceeasi problema in forumuri diferite, unul dintre ele se inchide de regula."
Nu am postat aceeasi problema pe doua forumuri din cate stiu. Daca va referiti la linkul pe care l-am pus in ultimul meu post, observati va rog ca este un topic pornit pe acelasi forum/subforum care trateaza un subiect separat. El a fost initiat in februarie 2010 si ultimul raspuns s-a dat in martie 2010. Sper ca nu am abuzat in nici un fel de regulament. :) PS: o sa observati ca eu chiar am urmat sfaturile primite la data respectiva si nu pot spune ca regret. :) PPS: s-ar putea sa resuscitez putin si acel topic, am o mica nelamurire si in ceea ce priveste acel antecontract care se lungeste mult peste estimarile initiale (inclusiv cele ale primariei!).
Acuma, referitor la problema 1, dvs acoperiti doar o parte a latura a lucrurilor.
"Astfel, faceti o notificare ca la termenul stabilit sa vina cu actele din promisiune ori, alternativ, contractul va fi terminat de dv. pt. neindeplinirea obligatiilor lor si ii asteptati cu suma de... euro.
In caz de neprezentare, contractul va fi considerat rezolutionat de dv. la termenul stabilit si asteptati banii in termen de 2 zile in contul IBAN ..., altfel ii veti executa, da in judecata...
Si scapati camasa curata!"
Va reamintesc ca termenul la care expira acel antecontrat este prelungit pana la inceputul lunii martie 2011. Pana atunci este perfect posibil ca cealalta parte sa aiba toate actele in regula si imobilul pregatit pentru schimb. Ma interesa sa aflu cum sa procedez in aceasta situatie. Eu ma gandeam sa-i comunic respectivului ca nu mai doresc sa inchei tranzactia cu dumnealui, sa-l las sa pasteze avansul (asa e corect, eu fiind cel care nu-si respecta promisiunea) si sa facem amandoi declaratie de rezolutiune in fata notarului cu care sa radiem mai departe inscrierea acelui antecontract de pe CF-ul ambelor imobile (casa si garsoniera) pentru ca sa poata sa vanda omul casa altcuiva.
Pentru situatia descrisa de dvs, cea in care celalat coschimbas nu isi definitiveaza actele pana la expirarea antecontractului, as dori o solutie prin care sa-mi recuperez eventual avansul dat de mine fara alte daune interese (dublul avansului) si, mai important, pe cala amiabila (nu vreau sa-l dau in judecata).
Acum, referitor la problema 2:
"La problema 2 intrevad o si mai mare problema: NOTARUL!
UN notar care spune ca asista o parte cand nu asta e treaba lui sau un avocat care ar spune ca reprezinta ambele parti cu interese contrare sunt persoane de care, cand le intalniti... FUGITI!!"
De acord cu dvs in ceea ce priveste avocatul care spune ca reprezinta ambele parti (aici nu e cazul) dar sunt nelamurit cu notarul. Eu credeam ca notarul reprezinta mai ales interesele cumparatorului, se asigura ca acest trateaza cu proprietarul. Cu banii e mai simplu, se transfera in contul vanzatorului sau eventual se numara. :) Ca o reflectare a acestei realitati, in practica, cumparatorul este cel care achita onorarul notarului. In cazul de fata eu sunt pe pozitia cumparatorului (oarecum) deoarece eu sunt cel care plateste sulta si cel care are ofera ca diferenta un imobil fara ipoteci sau alte scame.
"Ca tot v-a trimis notarul la banca, de parca banca va reprezinta interesele dv."
Aici e o neintelegere, notarul a sugerat ca partea
adversa sa se duca la banca, sa discute cu aceasta jongleria cu ipoteca. Evident ca eu nu am ce discuta cu banca respectivului, eventual o sa primesc la un moment dat un evaluator bancar care sa evalueze apartamentul meu de trei camere si cam atat.
asa ca va exista un moment in care ap. va avea ipoteca si dv. nu veti avea casa!
Lucrul asta ma ingrijoreaza cel mai mult, mi se pare oarecum... delicat. Puteti dumneavoastra sau altcineva cu putin timp la dispozitie sa-mi detaliati pe pasi cu s-ar putea desfasura operatiunea? Ceva de genul Pas 1: partea adversa obtine acordul bancii; Pas 2: mergem ambii coschimbasi la notar cu toate actele imobilelor (plus reprezentatul bancii?); Pas 3: fiecare parte scoate intabularea pe imobilele proaspat dobandite (eu casa, el apartamentul)... o sa am eu deja libera de sarcini casa (fara ipoteca)? E ceva ceata intre pasul 2 si 3, acolo nu stiu cum se deruleaza lucrurile.
Din pacate nu cunosc nici un avocat (sau cunosc dar habar nu am daca pic pe specializarea lor sau daca sunt priceputi), poate ma ajutati dvs sau imi recomandati pe cineva (nu stiu cum se procedeaza, sper ca nu am incalcat regulamentul forumului).
Multumesc inca o data pentru raspunsuri!:love1: