Doamna avocat, admir rabdarea dumneavastra de a raspunde potopului de intrebari. :) Un raspuns pe cat de scurt pe atat de concludent. ;)
Cateva clarificari deoarece am primit pe mail cateva documente.
Problema 1 (casa mai mica, cea pentru care am precontract semnat):
Pentru obtinerea "autorizatiei de construire pentru intrare in legalitate" au fost necesare cateva documente printre care si expertiza de rezistenta seismica. Actul incepe cu "se analizeaza imobilul din Buc, sector, str. nr 2
7A (adresa corecta). Peste cateva pagini se ajunge si la concluzie care spune asa "In concluzie, cladirea analizata, situata in Buc, sector, str. nr 2
9A (adresa gresita si inexistenta) se prezinta in conditii corespunzatoare din punct de vedere al sigurantei seismice (...)". Pare a fi o simpla greseala de redactare. Ce implicatii are aceasta? Cum se poate corecta? E posibil ca primaria sa autorizeze o cladire cu astfel de greseala intr-un document esential?
Problema 2 (casa mai mare):
1) M-am lamurit la ce se refera inscrisul "DECRET 55/1981; S-A PLATIT SUMA DE 112.408.417 LEI". In Procesul Verbal de predare primire a imobilului, in conformitate cu Dispozitia nr. a Primarului General emisa in baza legii 10/2001 scrie "suma de 112.408.417 lei cu chitanta nr.,
reprezentand despagubiri." Scurt si sec.
2) La scurt timp dupa retrocedare, proprietarea vinde imobilul vanzatorilor actuali. In "contractul lor de vanzare cumparare cu garantie imobiliara" scrie asa:
-suma de X000EUR a fost platita de cumparatori la data autentificarii antecontractului de v-c nr.
-suma de Y000EUR a fost platita azi la data autentificarii prezentului inscris;
-diferenta de pret, in suma de NNNNN euro urmeaza a fi achitata de cumparatori din creditul obtinut de la Banca Cutare dupa inscrierea ipotecii asupra imobilului ce face obiectul prezentului contract.
Eu, vanzatoarea declar ca renunt in mod expres la inscrierea privilegiului prevazut de art.1737 Cod Civil, pentru restul de pret ramas neachitat."
La ce a renuntat mai exact vanzatoarea? Presupun ca a fost o doleanta a bancii care a pus ipoteca pe casa?
3) Autorizatia de construire este urmata la 1 (una) luna de "proces verbal de receptie la terminarea lucrarilor" conform datelor de pe cele doua acte. De asemenea, in autorizatia de construire se mentioneaza
"sistemul constructiv este realizat (...) zidarie portanta (...) planseu peste parter din b.a. (beton armat) (...) termoizolatii exterioare." In realizate zidaria este
neportanta (BCA), planseu de beton
nu exista si nici termoizolatile nu sunt prezente la apel.
Dupa ce ca autorizatia de construire a fost obtinuta la modul... balcanic (probabil uterior realizarii constructiei), aceasta (autorizatia) nici macar nu se pupa cu ce este in realitatea de fapt. Stiam ca bancile pun ipoteci pe imobile cu actele ok... ma rog. Ce implicatii juridice pe viitor poate avea acest lucru?