avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Extras carte funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Extras carte funciara

Buna ziua!
Vreau sa iau un apartament cu credit ipotecar. Problem e ca pe extrasul de carte funciara apar sarcini cu ipoteca (sulta). E vorba de 2 frați si o mama cate s-au dat in judecata pt partile din apartament si pana unul nu plătește celorlalți doi sulta, apartamentul nu poate fi in totalitate pe numele lui si pe extras apare asa ceva, iar banca nu acorda credit cand apar sarcini.

Am vorbit cu proprietarii si au cazut de comun acord sa se renunte la pretentiile acelea. Vor merge la notar sa faca act precum ca sora si mama nu mai au nici o pretentie de la a treia persoana, apoi sa radieze apartamentul de sarcini.
Eu am zis ca dupa ce se merge la notar si se renunta la pretentii, nu vor mai aparea sarcini pe extras de carte funciara. Dar trebuie mers iar sa se înregistreze un nou contract de propietate, sau ramane cel vechi cu ce le revine fiecaruia.... sau...
Ma gandesc cum trebuie facut exact si cat o sa dureze in timp toate aceste demersuri.
Va rog daca ma puteti ajuta cu informatii privitor la toti pasii de facut.
Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 11:41, 9 Februarie 2020
Este vorba de o declarație notariala ca au primit sultele. Nu ca nu au pretenții. Ca daca nu aveau pretentii, trebuiau să renunțe la succesiune sau sa declare acest aspect in cadrul procesului.
Declarațiile notariale se depun ulterior la Cartea Funciară pentru radiere. Dureaza aproximativ 10 zile.
Alt contract nu se mai obtine. De fapt, nici nu exista contract, ci hotărâre judecătorească

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extras cu sarcini minca84 minca84 Buna ziua! Vreau sa iau un apartament cu credit ipotecar. Problem e ca pe extrasul de carte funciara apar sarcini cu ipoteca (sulta). E vorba de 2 frați si o ... (vezi toată discuția)
Care sunt pașii de urmat după achitarea creditului imobiliar? aș vrea să am actele de proprietate în regulă DragosCojocariu DragosCojocariu Am achitat anticipat creditul prima casa, si am terminat cu banca obtinand de la Fond acordul de radiere a ipotecii. Dupa ce am obtinut acest act, banca mi-a ... (vezi toată discuția)
Apartament ipotecat popamaryi popamaryi Buna ziua! va rog sa ma ajutati! Vreau sa cumpar un apartament ipotecat dar nu stiu care sunt demersurile! Va rog sa imi spuneti ce este de facut! Va ... (vezi toată discuția)