avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revenire din concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revenire din concediu crestere copil

Buna ziua!
Pe 10.09.2011 copilul meu implineste 2 ani, data pana la care eu sunt in CCC. La ce data ar trebui sa incep serviciul daca 10.09 cade intr-o sambata? Firma la care am lucrat legal este obligata sa ma primeasca cu acelasi salariu? cat timp nu ma pot concedia? Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez, cum ar trebui sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:48, 28 August 2011
Din cate stiu eu suspendarea include oricum si ziua in care copilul implineste 2 ani, deci 10.09.2011. Si revii la servici in ziua lucratoare urmatoare, deci 12.09.2011
1. CCC va inceta la data cand copilul dvs implineste 2 ani .. in speta, 10.09.2011.

2. Trebuie sa reveniti la munca in data de 11.09.2011, insa aceasta zi fiind duminica..efectiv munca o incepeti din data de 12.09.2011.

3. Pentru revenire trebuie sa faceti o cerere de reluare a activitatii, in baza acreia angajatorul va emite o decizie de incetare a suspendarii si de reluare a activitatii ... daca salariul avut inainte de intrarea in CCC este sub minimum pe economie , atunci decizia va cuprinde si modificarea de salariu.

4. Daca lucrati in sectorul privat, potrivit art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002, la incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

5. Angajatorul poate dispune concedierea dvs imediat dupa revenirea din CCC... in fostul CCMN exista un teren de 6 luni prin care se interzicea angajatorului sa va concedieze pentru necorespundere profesionala.
Am vorbit cu fosta mea sefa si mi-a zis ca ma primeste inapoi dar pe un salariu mai mic cu 150 ron decat acum 2 ani, pentru ca toti angajatii au in prezent acest salariu. Este legal?
Potrivit legii, la revenirea din CCC salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei ...

Inr-adevar, situatia este opusa in cazul dvs fata de prevederile legii ... in acest caz, trebuie sa semnati actul aditional de modificare a salariului odata cu data revenirii din CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire din concediou de materniatte Evelin11 Evelin11 Va rog sa imi spuneti baza legala de revenire din concediul pentru cresterea copilului pana la 2 ani (data nasterii copilului 15 aprilie 2010). (vezi toată discuția)
Drepturi revenire din ccc Mihaela1984mh Mihaela1984mh Buna seara, Doresc să vă întreb care sunt drepturile pe care le am la întoarcerea din concediu creștere copil in ceea ce privește încadrarea pe ... (vezi toată discuția)
Revenire din ccm Matild52 Matild52 Vă rog să precizați, dacă societatea comercială este obligată să accepte reluarea activității după creșterea si îngrijirea copilului până la ... (vezi toată discuția)