avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... afirmatii calomnioase publicate pe internet
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

afirmatii calomnioase publicate pe internet

buna ziua
caut un avocat care sa ma ajute sa inlatur anumite articole publicate pe diverse site-uri care calomniaza firma la care lucrez . Precizez ca articolele nu prezinta nici o dovada legala care sa le sustina afirmatiile , ci profita de faptul ca pe internet poti sa scrii orice despre orice fara sa te traga nimeni la raspundere.

Multumesc .
Cel mai recent răspuns: alexandrugroza , utilizator 15:03, 31 August 2011
trebuie analizata natura informatiilor, prejudiciul care il aduce.... xerutsaite-urilor sa il stearga sub amenintarea daunelor si formulata si o plangere peala impotriva persoanei care a postat calomniile. aveti ceva bataie de cap
Plangere penala pentru calomnie?

Insulta si calomnia nu mai sunt prevazute ca infractiuni de actualul Cod penal, prin urmare savarsirea lor nu atrage nicio sanctiune penala. Insa, daca se cauzeaza un prejudiciu moral sau material prin savarsirea lor, persoana care a suferit acest prejudiciu sau persoana impotriva careia se indreapta insulta sau calomnia, poate introduce in fata instantei civile un proces in pretentii intemeiat pe raspundere civila delictuala in vederea repararii prejudiciului material sau moral cauzat prin aceste fapte.

Ultima modificare: Miercuri, 24 August 2011
andymaurul, utilizator
As zice sa le cereti amabil adminilor acelui site sa inlature materialul calomnios, iar daca nu vor intelege de buna voie...atunci va ramane doar calea civila asa cum spunea si domnul andymaurul.
si exista vre-un articole de lege ?
pentru ca doar daca le dau mail si le zic sa scoata cu siguranta nu or sa faca asta, nu prea intelege nimeni de vorba buna....in plus sunt cateva site-uri care nu au date de contact , iar la rnc datele sunt secrete .
de asemenea numele firmei noastre este marca inregistrata la osim . Putem sa ne folosim de acest lucru ?

Alte discuții în legătură

Calomnia samjadammar samjadammar imi permit sa va deranjez cu o intrebare . care este sanctiunea sau pedeapsa pentru calomnie? (vezi toată discuția)
"calomnie" - proces civil - fapta delictuala dumitru2000 dumitru2000 daca se formuleaza o actiune civila pe raspundere delictuala ptr. niste afirmatii calomnioase (dar victima nu doreste sa mearga pe penal) se admite si pe civil ... (vezi toată discuția)
Falsificarea și publicarea în presa online a unui document bancar încalcă legea? adiseni adiseni Bună ziua. Acum câțiva ani, un cotidian online național a publicat un articol defăimător la adresa unei persoane publice. Acest articol cuprinde un ... (vezi toată discuția)