avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Cafeneaua avocaţilor Falsificarea și publicarea în presa online a unui ...
Discuție deschisă în Cafeneaua avocaţilor

Falsificarea și publicarea în presa online a unui document bancar încalcă legea?

Bună ziua.
Acum câțiva ani, un cotidian online național a publicat un articol defăimător la adresa unei persoane publice. Acest articol cuprinde un document care se pretinde că ar fii emis de o bancă, dar documentul este falsificat cu scop defăimător. Din punct de vedere legal ce măsuri se pot lua împotriva acestei publicații online?
Vă mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 3 Februarie 2019
adiseni, utilizator
Formulati o actiune intemeiata pe raspunderea civila delictuala, prin care sa solicitati repararea prejudiciului material si moral produs prin publicarea de catre respectiva publicatie online a acelui document fals.

Nu va puteti adresa unei instante penale, intrucat insulta si calomnia au fost dezincriminate, nu mai sunt prevazute de legea penala.
Ultima modificare: Duminică, 3 Februarie 2019
Cabinet de Avocat - Ciurea Cristina, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insulta si calomnia leontzu leontzu Intr-o publicatie a aparut un articol defaimator la adresa mea in care am fost calificat hitlerist. Vreau sa-l dau in judecata pe cel care a facut aceasta ... (vezi toată discuția)
Calomnia samjadammar samjadammar imi permit sa va deranjez cu o intrebare . care este sanctiunea sau pedeapsa pentru calomnie? (vezi toată discuția)
Defaimare si calomnie, incadrare donmarcoluciano donmarcoluciano Buna ziua dragi avocati forumisti, Doresc sa aflu niste raspunsuri, daca se poate, inainte de a consulta un avocat, unde se incadreaza defaimarea si ... (vezi toată discuția)