avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident de circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident de circulatie

Buna ziua,
La data de 29 mai 2007, am fost victima unui accident de circulatie.
Dinamica accidentului este urmatoarea: cel care a produs accidentul a efectuat o depasire, incalcand marcajul longitudinal continuu, intr-o curba destul de periculoasa, a patruns pe contrasens, intrand in coliziune frontala cu masina condusa de mine.
Ca urmare eu am suferit: fractura de femur, luxatie de bazin si rotula, iar ulterior, o interventie chirurgicala in urma careia mi sa introdus o tija in femur, tija ce urmeaza a fi extrasa dupa aproximativ 1 an.
Am primit un certificat de la medicina legala cu 110 zile ingrijiri medicale pentru acestea, iar datorita faptului ca ulterior am facut si o embolie pulmonara destul de grava, pentru care si urmez un tratament de 1 an si 1/2 cel putin, urmand a fi trimis catre politie, un certificat cu inca 90 zile, de ingrijiri medicale.
Acesta este un cetatean Roman cu domiciliul in Marea Britanie, iar masina, un Jaguar, era pe numele sotiei, aceasta fiind cetatean Englez.
Ca urmare a acestui lucru eu am cheltuit pana acum aproximativ 12000 Euro lucru ce poate fi dovedit cu chitante sau martori.
Doresc sa stiu ce sanse am sa-mi recuperez aceasta suma de bani cel putin, in situatia in care-l actionez in judecata, deoarece in urma discutiilor pe care le-am avut cu acesta nu vroia sa-mi ofere decat 3000 euro, iar asigurarea Carte verde nu a dat-o la dosar sub motiv ca nu o are la el.
Acesta a incercat inca din primele zile de spitalizare sa obtina de la mine o declaratie notariala precum ca nu as avea pretentii pentru a se inceta urmarirea penala impotriva lui.
Va multumesc anticipat pentru un eventual raspuns.
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 23:50, 25 August 2008
In cazul n care pers. detinatoare a masinii nu poseda asigurare, va puteti adresa Fondului victimelor strazii, potrivit prezentului act normativ, pentru a recupera intreaga p[aguba. Daca are asigurare, sa va dea o copie pentru a recupera direct de la asigurator. explicati-i sa nu se opuna, intrucat daca veti primi banii de la Fond, acesta, dupa plata, va recupera banii de la pers. vinovata.
Ordin nr.13127/2006/16.08.2006
pentru punerea în aplicare a Normelor privind Fondul de protectie a victimelor strazii
(Publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 733 din 28 august 2006)
Ultima modificare: Luni, 25 August 2008
Doinita Stingaciu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto: vinovatul cu numere de bulgaria nu avea rca luizzacretu luizzacretu am lovit o masina al carei sofer roman cu nr de bugaria nu mia acordat prioritate intorcind intrun loc cu linie continua nu avea rca vina apartinidui doar ... (vezi toată discuția)
Accident rutier lorelay_k lorelay_k Am fost implicata intr-un accident rutier in care eu sunt partea pagubita. Persoana vinovata s-a dovedit, de catre politie, ca nu are permis de conducere, are ... (vezi toată discuția)
Accident de masina soldat cu vatamare corporala lastrovi lastrovi Buna ziua! In cazul unui accident de masina cu vatamare corporala ( ruptura de femur, operatie, 2 tije introduse in picior), pentru dosarul intocmit ... (vezi toată discuția)